Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

L'exdona de Tomás Gimeno marca el camí: «N'estic convençuda»

Beatriz, la mare de les nenes, segueix creient que Anna i Olivia estan amb el seu pare i les està «cuidant bé»

El mediàtic cas de les nenes desaparegudes a Tenerife segueix el seu curs mentre els programes de televisió continuen informant sobre les últimes novetats d'aquest i que té a Espanya en suspens per la seva cruesa. A avui dia, segueix sense haver-hi notícies de Tomás Gimeno i les seves dues filles. Així, Joaquín Amills, portaveu de la família de les nenes desaparegudes a Tenerife, ha aclarit a 'El Programa de Ana Rosa' que la família està convençuda que no trobaran res per mitjà del sonar i el robot, amb els quals les autoritats intentar buscar a les nenes. Encara que volen que s'investigui el millor possible la desaparició de les petites, creuen que «Tomás estima a les nenes i les està cuidant bé».

Beatriz confia que Olivia i Anna apareguin amb vida

Aquesta és una teoria que creuen fermament i no pensen que hagin sorgit noves pistes o dades per pensar alguna cosa diferent, ja que a família segueix pensant que les nenes podrien aparèixer, tot i que els investigadors són més negatius en aquest aspecte, segons avancen les setmanes sense donar amb les nenes i el seu pare. «Saber que va anticipar dos mesos abans el fet que volia marxar a un altre continent, l'amor egoista a les nenes», assegura el portaveu de la família. Beatriz, la mare d'Olivia i Anna, no cessa en la seva obstinació de veure un raig de llum on actualment no n'hi ha.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Primers escombrats del vaixell 'Ángeles Alvariño'

El vaixell oceanogràfic 'Ángeles Alvariño' ha començat els primers escombrats al fons de la mar amb el sonar d'escombrat lateral al sud-est de la capital, Santa Cruz de Tenerife. Aquest pla s'executa en el marc del dispositiu de recerca de les petites, Anna i Olivia, que fa més d'un mes sense ser localitzades, quan se les va emportar el seu pare. Així tot, el vaixell està sent calibrat per acostar a poc a poc al sud en les àrees desitjades pels investigadors. En realitat, però, el que està duent a terme és una progressió en quadre, amb una direcció concreta i el seu invers, per fer un escombrat des d'una zona de la costa fins a la distància màxima que es pugui executar.

La seva tasca serà rastrejar la zona on la llanxa del pare va ser trobada a la deriva

El vaixell va arribar dissabte a les Illes Canàries després d'una setmana des de la seva partida al port de Vigo i després d'una escala a Cadis. La seva tasca serà rastrejar la zona on la llanxa de Tomás Gimeno va ser trobada a la deriva, a una milla del Puerto de Güímar, on, amb l'esmentat sonar de rastreig lateral, s'intentarà veure algun objecte estrany i, si pot ser, pujar-lo fins a la superfície amb un robot. L'inici de la feina del 'Ángeles Alvariño' per aquest cas va ser anunciat per la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, i va assegurar que s'havien arribat a certs acords amb l'Institut Espanyol d'Oceanografia perquè aportessin tots els seus mitjans de rastreig. A més, Gámez va anunciar fa unes hores que aquesta investigació «no s'atura».

Així és el vaixell que intentarà esbrinar el parador de les nenes

El vaixell disposa d'un sonar que utilitza la propagació del so sota l'aigua per aconseguir imatges digitals de la superfície marina, és a dir, els senyals acústics xoquen al fons creant una imatge de la mateixa en rebotar. A més, també compten amb un robot submarí, anomenat 'ROV Liropus 2000', procedent de l'Institut Espanyol d'Oceanografia, que té la capacitat de recuperar objectes al mar fins als dos quilòmetres de profunditat. I és que aquest robot compta amb set càmeres, pot baixar al fons marí i enviar imatges en directe i, fins i tot recollir diverses mostres.