Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'exparella de Pujol Ferrusola va cobrar diners per col·laborar amb la policia

María Victoria Álvarez va rebre una remuneració del ministeri de l'Interior, en concepte de «despeses d'investigació»
María Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, peça clau en la investigació de l'expresident Pujol
María Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, peça clau en la investigació de l'expresident Pujol | EFE

 

María Victoria Álvarez, exparella sentimental de Jordi Pujol Ferrusola,  va ser una peça clau en la investigació del patrimoni amagat de l'expresident Jordi Pujol. Segons ha pogut saber 'El Independiente', Álvarez va cobrar durant mesos dels fons reservats per col·laborar amb els investigadors.

El seu  testimoni i les proves que va aportar a la policia  van ser imprescindibles per l'obertura dels procediments judicials, en els quals els integrants de la família Pujol estan sent investigats per blanqueig de capitals i frau fiscal, entre altres delictes. 

Més notícies relacionades: El jutge decideix rebaixar-li la fiança a Jordi Pujo Ferrusola i passa de tres milions a 500.000 euros

Álvarez va confirmar la seva estreta relació amb la policia fa temps

Ha estat la mateixa dona qui ha confirmat al mitjà citat, sis anys després de comparèixer davant de dos agents de la Policia Nacional per denunciar que la seva exparella viatjava a Andorra i tornava amb «grans quantitats» de diners en bitllets de «500 euros», que va rebre una remuneració del ministeri de l'Interior per col·laborar. El que no ha transcendit ha estat la durada d'aquests pagaments, o la seva quantitat, però  sí que van ser justificats en concepte de «despeses d'investigació». 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Jordi Pujol Ferrusola davant de l'Audiència Nacional
Jordi Pujol Ferrusola davant de l'Audiència Nacional | cedida

 

«He estat immersa en la investigació al cent per cent», va assegurar Álvarez el mes de juny de 2017, durant la seva compareixença al Parlament de Catalunya. En aquella mateixa ocasió va assegurar que  va haver de pagar un alt preu per denunciar els fets delictius.  «He hagut de tancar les meves empreses, estic sense feina, socialment estic morta, no puc moure'm a cap lloc i rebo amenaces brutals i constants.  Per això tinc aquesta  relació constantment amb la policia», va assegurar l'exparella de Pujol Ferrusola.