Pla obert de la platja Gran de Lloret de Mar

Expedienten una empresa per organitzar una festa amb 200 persones a la platja Gran de Lloret de Mar

Els fets van tenir lloc la matinada de dilluns a dimarts

La Policia Local de Lloret de Mar ha obert un expedient sancionador a una empresa d'organització d'esdeveniments per concentrar unes 200 persones en una festa a la platja Gran del municipi. Ho avança el 'Diari de Girona', que explica que l'empresa hauria incitat un grup de joves a reunir-se a la platja una vegada havia tancat els bars i locals d'oci nocturn per tal d'allargar la festa.

Els fets van tenir lloc la matinada de dilluns a dimarts i, segons assenyala el citat mitjà, es van començar a reunir sobre la sorra grups petits d'una desena de persones, majoritàriament joves estrangers, que van acabar provocant un efecte crida que va omplir la platja, fet que va alertar els veïns de la zona, que van avisar les autoritats .

Venda de tiquets per activitats prohibides per les mesures anti Covid-19

Quan els agents van arribar al lloc dels fets, van detectar que els organitzadors estaven venent tiquets d'activitats d'oci de cara als pròxims dies i que havien recaptat uns 9.000 euros. Els clients, però, no serien coneixedors que aquestes activitats estan restringides per les mesures contra la Covid-19. Per això, els agents de la Policia Local de Lloret de Mar va obrir un expedient als responsables de l'empresa per realitzar una activitat comercial no permesa i per incomplir la normativa contra la Covid-19.

La policia local, amb el suport d'una unitat antiavalots de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra van desallotjar la platja Gran de Lloret de Mar, tot i que no es va imposar cap sanció als participants de la trobada. El regidor de Seguretat, Jordi Sais, en declaracions al 'Diari de Girona, va explicar que «els responsables van organitzar la festa sense informar i fent cas omís de les prohibicions» i que «l'actuació policial de desallotjament va ser ràpida».

En aquest sentit, els responsables de l'empresa s'enfronten a sancions de més de 10.000 euros per infraccions greus per realitzar activitats extraordinàries en espais públics sense autorització i agreujada per la situació de la Covid-19, així com per incompliments de la Llei d'Espectacles.