Muntatge amb una foto del vaixell 'Ángeles Alvariño' i una de Tomás Gimeno

Expliquen 'la veritat no explicada' de la mort de Tomás Gimeno: «Horror»

El criminòleg Nacho Abad rebutja que Tomás Gimeno hagi tingut una 'mort dolça'

El cas de les nenes de Tenerife segueix acaparant titulars, tot i que fa uns dies que s'ha aturat la recerca dels cossos de Tomàs Gimeno i la seva filla Anna. Són molts els comentaris i anàlisis que s'han abocat al llarg d'aquests últims tres mesos.

L'empresari decidia no tornar a les seves dues filles a la seva exdona, Beatriz Zimmermann, i els fets es van desencadenar de forma molt ràpida. Tots tenim constància dels fets posteriors. Avui ens fixem en allò que s'ha comentat al programa 'Cap de Setmana' de COPE, espai conduït per Cristina López Schlichting.

Nacho Abad, conegut periodista de successos, revelava la gran teoria que es té sobre la mort del pare de les nenes. La seva opinió arribava dies més tard que la Guàrdia Civil trobés dues ampolles petites d'oxigen al costat del lloc de recerca del cos.

«Si et quedes atrapat, tens una dosi d'aire que ajuda a desenganyar-te»

Tant el col·laborador del programa de la COPE com el famós psiquiatre forense José Miguel Gaona són bussejadors. Tots dos van explicar com hauria passat tot sobre la mort del pare de les petites. La veritat és que el seu relat posa els pèls de punta a qualsevol.

Sobre les ampolles d'oxigen, Abad explicava que «pel que van explicar els experts, tu tens una ampolla que la poses a l'esquena i la cobreix sencera. Però, aquestes dues serien com posar-te dues ampolletes laterals a la cintura, que tenen una mida de no més d'un pam», especifica.

«Aquestes ampolles serveixen perquè, si fas pesca submarina i et quedes atrapat, tens una dosi d'aire que ajuda a desenganyar-te», prossegueix.

La realitat per al periodista de successos és que l'empresari no va tenir una «mort dolça», com s'havia comentat. Amb tot detall, aquest explicava què podria haver passat. «La mort dolça és una mort per monòxid de carboni, que no té res a veure amb això», explicava a Cristina López Schlichting.

«Quina altra hipòtesi hi ha per a aquestes ampolles?»

«Són ampolles que, en la majoria dels casos, és simplement aire comprimit. Jo soc bussejador». Així sentenciava el psiquiatre forense als micròfons de la ràdio, davant l'atenció màxima de la resta de participants en la xerrada.

«Cada deu metres de profunditat augmenta la pressió una atmosfera. A uns 50 metres aquest home va començar a tenir uns dolors terribles, la mort dubto que fos especialment dolça», exposava. «Imagina't que baixes sota de l'aigua, i comences a tenir la pressió dels metres que estan per sobre», explicava l'especialista.

«El primer que fem els bussejadors és compensar amb el nas i descomprimir. Si tu et lligues un cinturó per caure com un pes mort, les orelles gairebé li deurien esclatar».

«Quina altra hipòtesi hi ha per a aquestes ampolles? Potser va baixar a poc a poc fins a una posició en la qual fos impossible poder pujar perquè no tenia aire als pulmons», ha apuntat. 

Gaona té clar que el protagonista d'aquest cas va patir molt. «I si va intentar pujar, amb tots aquests quilos de pressió, els pulmons es van encongint. Tu vols pujar a tota velocitat, imagina't què li va passar a aquest home».

Per contra, Nacho Abad posava el focus en què només siguin hipòtesis i que els investigadors de la Guàrdia Civil no treballin segons com sigui l'autòpsia. «Si trobéssim el cos de Tomàs tindríem el resultat de la seva autòpsia».

Una teoria a la qual contestava amb angoixa la presentadora del programa, Cristina López Schlichting. «Però quin horror de mort!», exclamava en ple directe.