Fabio Pedretti

Fabio, l'atleta que va morir sobtadament el dia què feia 24 anys: «Destrossats»

El noi es va despomar després de córrer 22 quilòmetres en una competició i va morir camí de l'hospital

L'esport internacional està de dol per la mort de Fabio Pedretti, l'atleta de 24 anys que va morir el dia del seu aniversari. El corredor italià va patir un infart mentre disputava la prova nocturna 'Uno di Monticelli'. Així ho va confirmar l'organització de la competició, que ha transmès el seu condol a amics i familiars i ha mostrat la seva incredulitat pels fets ocorreguts.

La distància de la prova era de 27 quilòmetres, i el jove corredor es va desplomar quan n'hi mancaven cinc per arribar a la meta. Fabio Pedretti anava al grup capdavanter quan  va perdre el coneixement. Altres corredors li van fer les primeres tasques de reanimació, fins que van arribar els equips mèdics, que el van socórrer i traslladar a l'hospital, on va acabar morint per culpa d'una aturada cardíaca.

Fabio, un afeccionat de l'esport

L'accident va succeir el passat dissabte 4 de desembre, el mateix dia en què Fabio feia 24 anys. L'autoritat judicial va posar en marxa el protocol per investigar la causa de la mort, abans de lliurar el cos per enterrar-lo. Els resultats preliminars de l'autòpsia han de revelar les causes exactes de la mort, l'aturada cardíaca. L'organització s'ha posat a la disposició de les autoritats per col·laborar en la investigació.

Fabio Pedretti
La mort del corredor italià ha causat una gran consternació | Cedida

La desgràcia es va produir a Monticelli Brusati a última hora de la tarda. Els testimonis asseguren que es va desplomar de sobte i va quedar a terra sense respirar. Els seus companys del New Athletics Sulzano van intentar reanimar-lo amb un massatge cardíac. Un metge que era al lloc dels fets va dirigir les tasques de reanimació.

La zona on Fabio va caure desplomat era de difícil accés, per la qual cosa l'ambulància es va haver d'aturar a uns cent metres. Els metges i infermeres van arribar fins a ell a peu, i amb un desfibril·lador van aconseguir tornar-li la vida per uns instants. Quan va entrar a l'ambulància estava amb vida, però va morir uns minuts després de camí a l'hospital.

Sense problemes de salut previs

Fabio Pedretti estava en bona forma i s'havia sotmès recentment a uns exàmens mèdics, segons els quals no tenia risc de patir cap patologia. Tanmateix, el seu cor es va aturar de sobte i no va aconseguir recuperar-se. 

La notícia de la mort de Fabio ha causat una gran consternació a Gardone Valtrompia, localitat de la Llombardia d'on era natural. Els seus pares, familiars i amics estan devastats per la mort de Fabio a una edat tan primerenca, i les xarxes socials s'han omplert de missatges d'ànim i de suport, i també d'admiració. Fabio era un gran afeccionat de l'esport, que va començar jugant a futbol i després es va especialitzar en l'atletisme.

Fabio Pedretti
Fabio no presentava patologies prèvies i era esportista | Cedida

Paraules de dolor

La mort per aturada cardíaca del jove atleta es va confirmar el mateix dissabte a les deu de la nit. La notícia va començar a córrer com la pólvora, i van començar a arribar missatges de condol i d'ànim per als seus amics. Sobretot per part del seu equip, que es va mostrar devastat per l'inesperat desenllaç. Un altre dels equips, l'AC Valtrompia, va mostrar també la seva pena i va recordar «el somriure, l'entusiasme i les ganes de viure» de Fabio.

Els companys de l'equip han lamentat «la fragilitat de la vida, el misteri dels que se'n van i el buit que deixen». «No serem mai capaços de conèixer i comprendre l'atrocitat que deixes dins dels qui van viure amb tu», han expressat.