Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
John Musetescu, el triple assassí de Barcelona

La família de John Musetescu, el triple assassí de Barcelona, consternada pel crim

«Ho sentim molt per la gent que ha mort i els seus estimats. També per John»

Foto de David Caminada amb la seva dona, Cristina Palomar
David Caminada, la tercera víctima mortal de l'assassí de Barcelona, John Musetescu | Twitter (@cristinapalomar)

La família de John Musetescu, l'assassí de David (52), Rosa (77) i Héctor (30),  ha trencat el seu silenci i ha concedit una concisa entrevista a 'Crónica Global' una setmana després del triple crim a Barcelona. El pare del jove va indicar poc després que «la família havia decidit no realitzar cap comentari sobre el cas». No obstant això, han canviat d'opinió per a traslladar el seu condol als familiars de les víctimes. Commocionats pel malvat crim de John, han declarat: «Ho sentim molt per la gent que ha mort i els seus estimats. També per John», ha transmès el seu progenitor des d'Uppsala (Suècia) en una trucada telefònica al mitjà.

Síntesi de la identitat i els fets

John Musetescu va néixer a Uppsala el 16 de juny de 1991. Va viure tota la seva vida allà fins que el passat 2019, mesos després de separar-se de la seva dona es va traslladar a Barcelona. Els investigadors intenten esbrinar què el va portar a la capital catalana i cometre, el passat dilluns 20 de gener, tres assassinats en el districte de Ciutat Vella.

Primer, els serveis d'emergència van descobrir un cadàver en un incendi declarat al carrer de Portal Nou. El cos presentava ferides per arma blanca. A menys de 600 metres de l'incendi, al carrer de l'Arc de Sant Vicenç, els policies  van trobar el cos sense vida d'una dona de 77 anys. Moments després, a la plaça de Sant Jaume, un home apunyalava mortalment un periodista de l'Ajuntament de Barcelona. Tot en menys d'una hora.

La tercera víctima mortal va ser David Caminada Díaz, un periodista de 52 anys que va ser traslladat en estat crític a l'Hospital Clínic de Barcelona. Caminada va morir durant el matí del passat dimecres.

Tres crims en menys d'una hora

Tot i que semblaven tres successos aïllats, els detalls van fer que la Guàrdia Urbana de Barcelona relacionés els tres crims: el detingut duia la mateixa roba que l'home que, segons diversos testimonis, havia escapat de l'incendi. D'altra banda, portava pertinences de la dona morta al carrer de l'Arc de Sant Vicenç. La sorpresa va ser majúscula quan les autoritats van comprovar que el detingut no tenia antecedents greus, només quan l'any 2013 va ser interceptat amb dos grams de cànnabis.

El passat dijous, 23 de gener, el jutjat d'instrucció 19 de Barcelona va decretar, per a aquest home de 29 anys, presó preventiva sense fiança. Se l'acusa de tres homicidis, un delicte d'incendi, dos de robatori amb violència i un delicte d'intimidació, lesions i amenaces. 

També et pot interessar...