Pla de detall de la Guàrdia Civil

La família de la nena atacada pel seu amic de 13 anys: «És un miracle que segueixi viva»

Els metges tenen poques esperances que pugui sobreviure

Divendres passat, un infant de 13 anys va ferir una amiga seva, de 14, per tal de saber què se sentia al matar. Probablement, un dels successos que més ha commocionat la societat espanyola. Dies després, la família de la víctima ha parlat sobre l'estat de la nena i el pronòstic no és gens favorable.

La menor continua hospitalitzada al Complexe Hospitalari Universitari d'Ourense, on va ingressar el mateix dia de l'agressió. Encara que no han donat detalls de la seva evolució, sí que confirmen que el seu estat és crític i que temen clarament per la seva vida. «El miracle és que encara estigui viva», hauria explicat algun dels familiars a 'Informativos Telecinco'.

La brutalitat de l'agressió podria posar fi a la vida de la nena, de només 14 anys. L'amic la va colpejar amb una pota de cabra i ella va acabar caient des del balcó d'un segon pis. La víctima hauria perdut molta massa encefàlica després de l'atac i la posterior caiguda.

 

El nen va trucar al 112 dient que havia matat la seva amiga

Més enllà de l'agressió, el que va cridar especialment l'atenció d'aquest succés és la fredor de l'agressor. Sobretot perquè es tracta d'un nen de només 13 anys.

Els dos amics estaven sols a l'habitatge de la localitat d'O Carbaliño, on va tenir lloc el succés. Havien quedat dijous a la tarda a la plaça i, des d'allí, van anar a casa del nen. A més, cal recordar que els pares dels infants es coneixien i també eren amics. 

En un moment donat, el nen va tancar la seva amiga en una habitació amb la intenció d'atacar-la amb la pota de cabra. Després, no se sap del cert si ella es va precipitar pel balcó per intentar fugir o va ser el mateix agressor qui la va empènyer. L'única cosa segura és que va ser ell qui va donar l'avís als serveis d'emergències.

La trucada que va rebre el 112 va ser esgarrifosa. El nen va confessar a l'operadora, sense que li tremolés la veu, que «acabava de matar la seva amiga». De manera immediata, van ser avisats els serveis sanitaris i la Guàrdia Civil, que es van traslladar a l'habitatge.

La nena va ser trobada a terra, al carrer, amb un fort cop al cap i va ser traslladada a l'hospital. El nen estava dins del pis, amb una ferida d'arma blanca. Encara es desconeix si se la va provocar ell mateix.

El menor no podrà ser imputat

Es tracta d'un cas que ha generat un gran enrenou, sobretot després de la confessió que va fer el menor de 13 anys. No només va reconèixer ser l'autor de l'atac, sinó que va deixar clar que tenia la intenció de posar fi a la vida de la seva amiga.

Com que té menys de 14 anys, la Fiscalia de Menors d'Ourense ha recordat que no se li pot imputar cap delicte. Encara que sí que va ordenar el seu ingrés a la unitat d'aguts de l'esmentat centre hospitalari. Allà serà sotmès a una avaluació psiquiàtrica.

De fet, un cop ingressat, va fer la confessió que més ha sorprès tothom. Va admetre que la raó de l'atac va ser perquè «volia saber què se sentia quan mataves una persona». Segons 'La Voz de Galicia', l'infant té altes capacitats, amb un coeficient de més de 130. 

No hauria estat el primer cop que intenta fer mal a algun amic, segons explicaven a 'El Programa de Ana Rosa'.