Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Félix Pérez Villa

Mor Félix Pérez, un dels metges espanyols més reconeguts

Félix Pérez era cap de Cardiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona

Félix Pérez Vila, un dels cardiòlegs més prestigiosos d'Espanya, ha mort. Així ho ha informat la Societat Catalana de Cardiologia (SCC) en un comunicat on lamenten la seva pèrdua.

Pérez Vila era l'actual cap metge del programa de Trasplantament Cardíac de l'Hospital Clínic de Barcelona. Ell va ser qui va posar en marxa aquest programa juntament amb Eulàlia Roig. Un dels més importants de país.

«Al llarg de tots aquests anys va ser una persona molt activa i un referent nacional i internacional en l'àmbit de la insuficiència cardíaca avançada i trasplantament cardíac», han explicat.

«El recordarem com una gran persona i excel·lent cardiòleg», insisteixen des de la SCC. A través de la publicació, la Societat s'ha sumat a la tristesa per la seva pèrdua que ja han transmès altres companys.

Un d'ells ha estat Josep Trilla, cap de Medicina Preventiva del mateix hospital i vocal de la junta de govern de Col·legi de Metges de Barcelona. En el seu compte de Twitter l'ha descrit com «un bon company, un excel·lent professional i un gran docent».

També ha afegit que el considerava un «gran docent» i que la seva mort és «una gran pèrdua per a tots». «Serà sempre recordat amb estima», ha finalitzat.

Marta Farrero, cardiòloga del seu equip de treball, també s'ha volgut acomiadar d'ell. «Mentor, amic, 'pare' cardiològic. Gràcies infinites per ensenyar-me aquest meravellós món de la insuficiència cardíaca i el trasplantament», ha expressat.

Farrero ha continuat agraint «tants consells» i ha finalitzat assegurant que el «trobaran a faltar».

Una altra de les seves companyes, Andrea Fernández Valledor, és resident de Cardiologia de l'Hospital Clínic. Ella ha destacat que Pérez Vila «va ser una persona clau en la nostra formació i desenvolupament d'una visió clínica crítica».

L'ha descrit com «un mentor, una de les millors persones que et fan reflexionar». A més ha volgut destacar que «els teus residents et trobaran a faltar, gràcies per la teva llum».

La mort de Pérez Villa s'ha estès ràpidament per la comunitat mèdica. Pere Ceps, un altre resident de Cardiologia, ha recordat que era «una bellíssima persona que sempre regalava als seus residents saviesa i experiència». Ha afegit que «sempre» tenia «un toc d'humor» i que era «insubstituïble».

Els pacients del metge també han volgut recordar i agrair la seva incansable tasca. «La meva dona va ser pacient seva durant 25 anys. Ha estat un gran metge, sobretot amb un gran tracte humà», expressava un d'ells.

Mor el cap d'Urgències de l'Hospital de Salamanca, Rafael Borràs

Félix Pérez Viles s'uneix a la llista de metges reconeguts que han mort aquest any a Espanya. Fa tot just tres setmanes va ser Rafael Borràs, cap d'Urgències de l'Hospital de Salamanca, un dels últims a morir.

Borràs tenia 65 anys quan va patir un infart que va posar fi a la seva vida. Era cap d'Urgències del Complex Assistencial Universitari de Salamanca, però es trobava de vacances. El doctor havia viatjat a Badajoz per gaudir d'uns dies de descans.

Rafael Borràs va ser el primer metge vacunat a Salamanca, el que el va deixar «molt il·lusionat». Durant tota la pandèmia ha estat al peu de canó, així que va voler així animar la resta de personal en vacunar-se.

Fa un any, en una entrevista per Ical, Borràs va explicar com va ser la seva experiència amb la pandèmia. «La primera setmana no vèiem molt bé com venia el bou, però quan comencem a tenir casos i vam veure que anava molt seriosament, prenem mesures assistencials concretes», va explicar.

Lamentablement, Borràs va patir un infart quan el pitjor de la pandèmia semblava haver passat. Amb un gran percentatge de la població vacunada i amb els hospitals recuperant el seu ritme habitual.