Una noia de 16 anys atropellada circulant amb patinet elèctric per Lleida

El sinistre es va produir quan travessava un pas de vianants a la confluència de la plaça d'Espanya amb l'avinguda de Catalunya

Una noia de 16 anys atropellada en el primer accident amb un patinet elèctric a Lleida
Una noia de 16 anys atropellada en el primer accident greu amb un patinet elèctric a Lleida | CatalunyaDiari.cat

Una jove de 16 anys va resultar ferida en ser atropellada mentre circulava en patinet elèctric per la ciutat de Lleida. L'accident va tenir lloc el passat dimecres, dia de Sant Esteve. Fonts de la Guàrdia Urbana de la ciutat van confirmar, segons explicava el diari 'El Segre', que van rebre l'avís al voltant de les 17.30. 

L'adolescent es disposava a creuar un pas de vianants, a la confluència de la plaça d'Espanya amb l'avinguda de Catalunya, quan va ser colpejada per un turisme. El xoc li va provocar una fractura a una cama, havent de ser trasllada a l'Hospital Arnau de Vilanova. 

Primer accident greu amb un patinet elèctric implicat a Lleida

Aquest ha estat el primer accident greu en el qual s'ha vist implicat aquest mena de vehicle a la capital del Segrià. La Guàrdia Urbana continua investigant les causes exactes de l'atropellament per tal d'instruir l'atestat policial. Lleida, com altres ciutats catalanes, té pendent d'aprovar una ordenança municipal que reguli la circulació dels patinets elèctrics, a l'espera que el govern espanyol faci una regla comuna per tot l'estat. 

La DGT prohibirà circular per les voreres i superar els 25 km/h

La Direcció General de Trànsit (DGT) va decidir, finalment, establir una normativa per aquests vehicles, que fins ara no disposaven d'un marc legislatiu propi.  El principal motiu que ha dut a l'organisme estatal a prendre aquesta mesura, va ser la primera mort d'una persona atropellada per un patinet elèctric. 

Els patinets elèctrics no podran circular per les voreres
Els patinets elèctrics no podran circular per les voreres | Cedida

 

Concretament, una dona de 90 anys va perdre la vida a Esplugues de Llobregat el passat mes d'agost. La notícia, però, es va conèixer a finals de novembre, quan es va iniciar el judici. Segons sembla, caminava per la rambla del Carme de la població del Baix Llobregat quan va ser envestida per un patinet que anava a 30 km/h.  

La DGT va anunciar que prohibirà que els patinets elèctrics circulin per les voreres i establirà la seva velocitat màxima en 25 quilòmetres per hora. La intenció de Trànsit és que la normativa sigui aprovada el 2019, en consonància amb la regulació que ja estan aprovant altres països d'Europa.


Comentaris

envia el comentari