Part superior d'un cotxe de policia amb el llum blau encès

Ataca i fereix un policia local a Catalunya durant una detenció

Els fets van tenir lloc aquest dimecres a la tarda i els Mossos descarten que fos un atac terrorista

Un Policia Local ha resultat ferit a Catalunya després de patir un incident violent durant la tarda d'aquest dimecres. Els fets, que van tenir lloc al municipi d'Esplugues de Llobregat, es van desencadenar poc després que un home intentés saltar una tanca perimetral amb l'objectiu d'accedir a uns terrenys privats, tal com han explicat fonts de l'Ajuntament de la localitat.

El detingut, d'uns 40 anys, es va encarar amb els agents quan aquests estaven intentant detenir-lo. Així les coses, l'home va agredir el policia que ha resultat ferit amb un ferro que, segons apunten des de l'Ajuntament, li hauria causat ferides al cap i a l'avantbraç. Amb tot, sembla que l'objecte utilitzat per agredir la policia no era una arma, sinó que l'agressor el feia servir per remenar la brossa, ja que es tractava d'un drapaire que solia freqüentar aquella zona.

A conseqüència dels fets, l'agent va patir una pèrdua important de sang al cap, motiu pel qual va requerir assistència mèdica hospitalària. Per la seva part, i tal com recull el mitjà 'El Caso', l'arrestat va ser traslladat fins a una comissaria del cos dels Mossos d'Esquadra un cop va poder ser identificat i detingut.

Ara, ha passat a disposició judicial, i ha estat acusat de temptativa d'homicidi, segons ha explicat el consistori d'Esplugues.

Es descarta que fos un atac terrorista

Segons explica el mitjà citat abans, afortunadament les ferides que va patir el Policia Local no són de gravetat. Pel que fa a l'arrestat, es tractaria d'un home conegut a la zona però que mai havia actuat de manera similar amb les autoritats.

En relació amb els fets, alguns mitjans s'han fet ressò que l'atacant havia agredit als agents després de cridar «Allahu akbar!», que és la consigna que fan servir els gihadistes quan perpetuen alguna classe d'atemptat. Però el cert és que els Mossos d'Esquadra han descartat qualsevol vinculació amb un possible atac terrorista, i que l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat no ha fet cap referència al respecte. 

Així doncs, es descarta el mòbil d'un atac gihadista. Almenys, això és el que creuen els agents de la Comissaria General d'Informació del cos dels Mossos d'Esquadra, que és l'encarregada de dur a terme les investigacions sobre aquesta mena d'atemptats, i que té com a objectiu la lluita contra el gihadisme al nostre país. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.