Un jove esportista català, ferit greu per una bomba de la Primera Guerra Mundial

Eloi Palau, de 21 anys, ha resultat ferit greument en explotar un artefacte centenari en una glacera als Alps italians

Eloi Palau bomba ferit
Eloi Palau ha estat ferit greument a les extremitats i la vista | Instagram (@eloipalau24)

Després de l'aparició d'una bomba a la platja de Sant Sebastià, a la Barceloneta, un altre incident relacionat amb aquests tipus d'artefactes explosius ha succeït a Itàlia, però en aquest cas sí que s'han hagut de lamentar ferits. Dos excursionistes han resultat ferits després de l'explosió d'una bomba de la Primera Guerra Mundial, un dels quals ha patit ferides molt greus.

El jove que hauria estat ferit greument resulta ser Eloi Palau, campió del món júnior de trial. El jove de 21 anys i veí de Viladrau (Osona), estaria de visita a la zona després d'haver participat en un campionat. El també pilot català de bicitrial Sergi Llongueras és el segon afectat, que va patir ferides de metralla de menys consideració, en l'incident a la glacera italiana de Presena.

Bombes abandonades per l'exèrcit italià i austrohongarès en la Primera Guerra Mundial

Els fets han succeït en una muntanya de Presena, a Trento, al nord d'Itàlia. En aquesta zona, la qual ja forma part dels Alps italians, hi ha una glacera i, a més, hauria estat un lloc estratègic en els enfrontaments entre l'exèrcit italià i austrohongarès. Seria per aquest motiu que hi hauria bombes abandonades, les quals començarien a sortir a la llum amb el desglaç per culpa de l'escalfament global.

Va ser el mateix Eloi qui va veure una de les bombes sobresortir de la neu i va voler intentar desenterrar-la. En aquell moment, la bomba hauria explotat. Els dos excursionistes van resultar ferits, però Eloi ho hauria patit greument. En aquell mateix instant, van avisar a les brigades de rescat perquè acudissin al lloc dels fets i evacuar als dos joves.

Operat a Itàlia per les greus ferides

Segons ha pogut informar el 'Diari de Girona', el jove esportista ha patit diverses ferides a les mans, als ulls, a un peu i a la panxa, a banda de diverses contusions. A més, han informat que ha hagut de ser operat a l'hospital de Trento. Per altra banda, el seu acompanyant també hauria patit ferides a causa de l'explosió, però no tan greus com les del jove esportista.

Els dos pilots havien participat a la segona prova de la Copa del Món de Trials UCI i dedicaven el dia lliure a fer excursions per les muntanyes properes, segons exposa l'equip de Trialsport en un comunicat. L'Ajuntament de Viladrau ha volgut expressar el seu suport a la família, sobretot al pare d'Eloi, Jordi Palau, el qual és regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament del municipi.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari