URGENT

🚔 Els Mossos desarticulen un grup «violent i organitzat» implicat en els greus aldarulls

ÚLTIMA HORA

⚽ Bartomeu queda en llibertat després de passar la nit al calabós

La festa s'escapa de les mans: l'acció de la Guàrdia Urbana en un pis de Barcelona

La policia local barcelonina acaba posant més de 100 denúncies per incomplir les mesures per frenar el virus

Un agent de la Guàrdia Urbana en el moment d'imposar la multa a la botiga d'animals de l'Eixample
Un agent de la Guàrdia Urbana en el moment d'imposar una multa | Europa Press

No hi ha ni una sola setmana sense que coneguem el cas d'una festa il·legal en la qual se salten bona part de les mesures imposades per frenar la pandèmia del coronavirus. L'últim trist exemple el trobem a Barcelona, concretament al districte d'Horta Guinardó, on la Guàrdia Urbana va haver d'intervenir en un pis, posant més de 100 multes als assistents a la trobada il·legal.

Els fets van tenir lloc el diumenge 14 de febrer, poc després de la mitjanit. Alguns veïns del domicili on s'estava celebrant la festa van avisar la Guàrdia Urbana per denunciar el soroll que sortia de la casa en qüestió. Agents de la policia local barcelonina es van presentar al pis, veient-se amb l'obligació d'actuar després de l'escenari que es van trobar. En total, es van posar 107 denúncies a les 21 persones que hi havia. Les denúncies són, principalment, per no complir les mesures restrictives per frenar la Covid-19, així com per possessió de substàncies estupefaents. La festa, a més, va ser desallotjada.

Més festes il·legals desallotjades

Com dèiem, haver de desallotjar festes il·legals durant la pandèmia s'ha convertit pràcticament en el dia a dia de molts cossos policials. I és que, cada setmana, es fan públics diferents casos en què diversa gent s'agrupa per celebrar unes trobades que, amb la normativa actual, no estan permeses.

Només en l'última setmana, ens trobem en tres casos més, a banda de l'esmentat d'Horta. El cap de setmana passat, a Reus, la Guàrdia Urbanava haver de desallotjar una festa il·legal de Carnaval que s'estava celebrant en una masia amb llicència turística. Els organitzadors d'aquesta trobada cobraven entre 10 i 15 euros per accedir-hi i els agents van acabar detectant fins a 33 persones a l'interior. Els joves presents incomplien totes les mesures de seguretat per evitar contagis, ja que no duien mascareta, fumaven, hi havia pipes d'aigua i gran quantitat d'alcohol, i evidentment no es guardava la distància social. 

El mateix cap de setmana, a pocs quilòmetres, també hi va haver una celebració multitudinària amb una quarantena de persones al centre de Tarragona, en la qual els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana tarragonina hi van intervenir. 

I encara sense moure'ns del cap de setmana passat, els Mossos d'Esquadra van desallotjar una festa 'rave' que se celebrava en una masia abandonada del municipi barceloní de Monistrol de Montserrat, a la comarca del Bages. Els agents de la policia catalana van denunciar als vint assistents a la festa per incompliment de les normes de restricció decretades amb motiu de la pandèmia pel coronavirus, alhora que els han estès acta per celebració d'una festa sense autorització en un parc natural, en aquest cas el de Montserrat. A més, els Mossos també van identificar als organitzadors, als qui van decomissar el generador elèctric.


Comentaris

envia el comentari