Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Més de mil persones participen en una festa il·legal en una nau a Subirats

Tot i que no s'han registrat incidents, els veïns de la nau, que tenen un restaurant, asseguren que han patit les conseqüències de la festa i que van haver de treure gent del mig del carrer

Des de divendres a la nit i fins aquest dilluns a primera hora una nau industrial del polígon industrial de Can Bas, a Subirats, a l'Alt Penedès, ha servit com base d'operacions d'una festa alternativa sense permís. Persones vingudes d'arreu de Catalunya i també de França s'han citat en aquesta antiga nau per fer una festa que si bé es tenia intenció de fer durar fins dimarts, aquest dilluns, 3 de novembre, ja ha començat a plegar veles. A la zona queden una quinzena de furgonetes i autocaravanes i una desena de cotxes amb gent dormint per terra o fent tertúlia.

Segons han explicat alguns dels assistents a CatalunyaDiari, la festa es va convocar per les xarxes socials i pel boca-orella i ha congregat gairebé un miler de persones amants d'aquests tipus de festes rave. «Amics d'amics, d'amics», assegura l'Antonio, conegut com a  Antonio Botellón, que explica que ell és «artista» i que ha vingut des de França per participar en aquesta festa. «Estem al costat de Freixenet, és com fer una festa sota Arc de Triomf, a París», explicava, assegurant que feia dies que estava a la festa i que encara tenia corda per dies.

Els assistents a favor de festes gratuïtes i sense taxes

Altres dels assistents també han explicat com funcionen aquestes festes, que s'han convocat per xarxes socials i que de fons, a més de passar-ho bé, també hi ha una lluita per reivindicar festes «gratuïtes» sense haver de «pagar taxes abusives». Els que encara quedaven al lloc han explicat que la festa, tot i ser una de les més grans que s'han fet per la zona, ha transcorregut sense problemes ni cap mena de baralla.  «A França en fan amb molta més gent, també en llocs abandonats i sense molestar als veïns»

Imatge de l'interior de la festa, aquest cap de setmana, a Subirats.
Imatge de l'interior de la festa, aquest cap de setmana, a Subirats. | CatalunyaDiari.cat

 

Tot i que els veïns de la nau ocupada per la festa asseguren també que no s'han produït incidents, sí que han volgut posar en relleu que la festa els ha generat alguns problemes tenint en compte que la seva finca, la de Canals-Casanova, on el cap de setmana també tenen obert un restaurant.  Des de divendres a la matinada que han hagut de viure amb el soroll de la música de la rave de fons.  Dissabte al migdia, per deixar entrar els seus clients, van haver de rebre la col·laboració dels Mossos d'Esquadra i també d'alguns dels assistents per moure els cotxes i treure alguns dels participants de la festa del mig del pas.

La rave s'havia fer en una altra ubicació i els Mossos ho van aturar

Els Mossos d'Esquadra van intentar aturar la festa però per la gran afluència de gent no ho van poder fer i s'han encarregat, durant el cap de setmana, de vigilar la rave per evitar incidents a l'exterior. La policia catalana també ha organitzat controls a les carreteres properes per fer controls d'alcoholèmia i de drogues a les persones que sortien de la festa.  Segons han explicat fonts de la policia catalana, s'han sancionat diverses persones.  Divendres al vespre els Mossos van aturar els assistents que volien fer aquesta festa en una masia abandonada, habitual d'aquest tipus de raves, i en veure la carretera tallada per arribar-hi, van decidir entrar en aquesta nau i celebrar la festa igual.

Imatge de l'exterior de la festa, dissabte a primera hora, a Subirats.
Imatge de l'exterior de la festa, dissabte a primera hora, a Subirats. | CatalunyaDiari.cat

 

La festa, acabada, segons els Mossos

Aquest matí els Mossos d'Esquadra donaven per finalitzada la festa i han confirmat que ja no hi havia música ni gent a l'interior de la nau.  Al voltant de les onze del matí, encara amb joves a l'exterior de la nau, agents de la policia del municipi han entrat al lloc on s'ha fet la festa.  Agents dels Mossos d'Esquadra han seguit patrullant al voltant de la nau per pressionar als assistents a anar marxant.