Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miguel fisio detingut

Miguel, el fisio enxampat abusant d'una bebè de 2 anys: la surrealista excusa que posa

Va ser descobert in fraganti amb els pantalons baixats davant la seva víctima, una nena amb paràlisi cerebral

Miguel, un fisioterapeuta de la localitat valenciana de Torrent, és el protagonista d'un escabrós succés que ha commocionat Espanya. Dimarts passat va ser detingut per un presumpte delicte d'abusos sexuals a un nadó de dos anys. La nena tenia paràlisi cerebral i n'era el pacient.

El jutjat d'instrucció ha decretat el seu ingrés a la presó provisional comunicada i sense fiança. El fisioterapeura es va acollir al seu dret a no declarar davant del jutge, encara que inicialment havia argumentat que era una teràpia experimental. La Policia Nacional segueix amb la investigació.

Estan investigant aquest cas de presumptes abusos sexuals contra la menor, i també si hi pogués haver més víctimes. El detingut és un espanyol de 30 anys que portava des del 2017 a l'empresa. No té antecedents policials i era un professional admirat que mai no va aixecar sospites.

Va tancar la porta amb clau

Tot es va descobrir dimarts passat, durant la visita d'uns pares moldaus amb la seva filla de dos anys. Els fets es van produir en un edifici de titularitat municipal, la Casa de la Dona, a Torrent. Allà, Miguel treballava com a terapeuta per a una empresa subcontractada per l'ajuntament.

Miguel fisio detingut
Miguel treballava com a fisioterapeuta a Torrent (València) | La Noticia Digital

Normalment les visites es fan en presència dels pares o amb la porta oberta, però aquesta vegada va ser diferent. El professional es va quedar tot sol amb la nena dins de la consulta, i va tancar la porta amb clau. Davant els plors que se sentien de la nena, els pares van anar a espiar per la finestra.

Va ser llavors quan van veure l'home amb els pantalons baixats i van tirar a baix la porta per socórrer la menor. En aquell moment van veure la criatura nua de cintura cap avall i el sospitós tirant un condó per la finestra. Més tard, la policia trobaria aquest preservatiu.

L'excusa surrealista

Tot seguit es va produir un forcejament entre el pare i el presumpte abusador, i el va retenir perquè no escapés. Una patrulla de policia es va dirigir fins al lloc per fer la detenció. Al despatx van trobar un mocador amb restes de sang i un pot d'àloe vera que hauria fet servir per a l'acte sexual.

Aquestes proves s'estan analitzant al laboratori i formaran part de la investigació. Disposen a més de l'atestat policial i l'exploració de la nena, que determinarà l'abast de l'agressió sexual. El detingut va comparèixer davant del jutge però es va negar a declarar i es troba a la presó provisional.

En un primer moment va explicar que estava fent una nova teràpia consistent en l'estimulació anal. També va argumentar que era el primer cop que la practicava, encara que després va guardar silenci davant del jutge. El cas ha causat una gran consternació entre els companys del centre.

Molt considerat

Miguel SG és un fisioterapeuta de 30 anys que des del 2017 treballa a la Casa de la Dona, a Torrent. És veí d'un altre municipi i es va guanyar el respecte dels companys treballant en teràpies com la gestió de les emocions abans del part. A més tenia una vessant social i humanitària.

L'any 2018 va fundar una associació per promoure l'esport i fer-lo arribar a menors amb discapacitat. En treballar en un entorn amb aquest tipus de menors, la policia tem que això de dimarts no sigui un cas aïllat. Ell es defineix com a expert en «teràpia manual, exercicis funcionals i punció seca».

És graduat per la Universitat de València (UV) i tècnic superior d'animació d'activitats físiques i esportives. Al seu currículum consten també publicacions d'estudis sobre neonatologia i ha treballat en tècniques amb nadons prematurs. Els companys el tenien en gran consideració.

Consternació a la Casa de la Dona

La Casa de la Dona ofereix serveis adreçats a les dones víctimes de la violència de gènere i menors amb diversitat funcional. Una empresa subcontractada pel consistori porta a terme l'atenció psicosocial als nens. Una de les pacients era aquesta nena de dos anys amb paràlisi cerebral.

Casa de la Dona a Torrent i fisioterapeuta
La Casa de la Dona ofereix protecció a dones i menors | España Diario

La nena ja feia diversos mesos que acudia a la consulta de Miguel, i dimarts a la tarda tenia cita per a una nova sessió de rehabilitació. La Casa de la Dona es dedica a oferir protecció a les dones i les menors. Per això genera una gran confiança i res no feia témer l'horror que es va viure.

Els professionals que hi treballen estan molt conscienciats sobre la violència de gènere i per això es troben en estat de xoc. El presumpte abusador hauria aprofitat la confiança per quedar-se tot sol amb la nena. Ara li atribueixen un delicte contra la llibertat sexual a una menor de 16 anys.