Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imagen de archivo de Marta del Castillo, asesinada el 24 de enero del 2009

Francisco Javier, nou acusat per la mort de Marta del Castillo: «No té cap ni peus»

Noves proves indicarien que el vertader assassí seria el germanastre de l'actual acusat

Marta del Castillo, assassinada el 24 de gener del 2009
Continua la lluita judicial dels pares de Marta del Castillo, assassinada el 24 de gener del 2009 | Catalunya Diari

Després d'11 anys, se segueix amb la recerca del cos de Marta del Castillo i, alhora, els investigadors intenten esclarir els fets. Ara, s'ha reobert el cas, ja que la família de la víctima ha aportat noves proves que apuntarien com a vertader autor del crim a Francisco Javier Delgado, el germanastre de Miguel Carcaño, condemnat per l'assassinat de la jove Marta. Tot i això, en una entrevista per a 'El Español', el jove acusat s'ha volgut defensar davant aquestes greus acusacions: «No té cap ni peus».

Delgado nega les acusacions

El passat divendres dia 14 de febrer van sortir a la llum que el Jutjat d'Instrucció número 4 de Sevilla havia accedit a la petició que havia fet la família de Marta del Castillo, cas pel qual Miguel Carcaño va ser condemnat a 21 anys i 3 mesos de presó — amb la resta d'acusats absolts—, per a reobrir la causa  que havia estat arxivada el 2013 contra el germà de Carcaño, Francisco Javier Delgado, a qui aquest acusava de ser el vertader autor del crim. Ara, a més, el pare de la jove víctima ha plantejat la idea d'«investigar també l'anterior hipoteca del carrer Tharsis».

La família de Marta del Castillo ha entregat al jutge uns documents que indicarien que la nit del crim, els germanastres haurien discutit per temes econòmics, entre els quals es troben un impagament d'una hipoteca i, a més, per presumptes delictes de falsedat i estafa. Tot i això, al mig de la baralla, Francisco Javier hauria colpejat al cap a Marta amb una pistola  perquè la noia s'hauria interposat entre ells. 

Així, a l'entrevista en exclusiva per a 'El Español', Delgado ha afirmat: «Què volen dir ara? Que a mi m'agafa un cop de bogeria, pego al meu germà, una noia es posa entre nosaltres i, no només li pego, sinó que la mato? Això no té cap ni peus». És una cosa que l'actual acusat, Miguel Carcaño, hauria confessat a la seva setena versió dels fets. Tot i això, Francisco Javier ha assegurat: «Ni tinc permís d'armes per a estar tot el dia amb una arma, ni he tingut armes, ni portava armes. És un invent».

També et pot interessar...