Austràlia: Els fums dels incendis fan la volta al món

Els greus incendis que estan cremant a Austràlia tenen unes dimensions gairebé sense precedents, causant la mort de milers d’animals i nombroses evacuacions de persones

Tot el món té un ull posat sobre els greus incendis que estan calcinant Austràlia, on ja han cremat una superfície com Irlanda, causant greus danys a la població, moltes evacuacions de persones i la mort de milers i milers d’animals, alguns d’ells en perill d’extinció arran de les flames que cremen sense control.

Durant tota aquesta temporada dels incendis, s’ha fet un control no només terrestre, sinó també aeri i espacial, a través dels satèl·lits. Les últimes observacions que han arribat del satèl·litSuomi NPP de la NOAA/NASA mostren que els fums dels focs forestals ja han arribat a fer una volta sencera al planeta.

Aquest satèl·lit, al llarg de la temporada d’incendis, ha anat rastrejant el fum generat dels incendis. L’última imatge processada d’aquest aparell fa paler que el fum rastrejat des dels seus orígens ha retornat a la regió oriental d’Austràlia després de viatjar al voltant del món.

Un satèl·lit únic

El satèl·lit Suomi NPP porta incorporat fins a 5 instruments científics i és la primera missió que mesurarà una àmplia gamma de valors terrestres, oceàniques i atmosfèriques per a la ciència del sistema terrestre.

Aquest satèl·lit observa la superfície de la Terra dues vegades al dia, una d’elles amb plena llum del dia i l’altre de nit. Durant la seva òrbita, el satèl·lit vola a uns 824 km sobre la superfície terrestre en una òrbita polar, donant voltes al voltant del planeta unes 14 vegades al dia.


Comentaris

envia el comentari