URGENT

🔥 Una deflagració en una empresa agrícola deixa un treballador ferit al Segrià

El volcà Taal de les Filipines ja ha causat tres morts

Dues de les víctimes han patit atacs de cor quan fugien de l’erupció i una tercera va tenir un accident de trànsit per culpa de les cendres. Hi ha 82.000 evacuats

Les autoritats confirmen que ja són tres les persones que han mort a causa de l’erupció del volcà Taal a les Filipines. A més, es calcula que més de 82.000 persones ja han estat evacuades a la regió de Batangas, a uns 66 quilòmetres al sud de la capital, Manila, després que el volcà comencés a expulsar lava el passat diumenge, 12 de gener.

Pel que fa a les víctimes, dues d’elles són una dona de 65 anys i un home de 27 que van patir atacs de cor quan fugien del desastre a les localitats de Talisay i Taal, segons ha informat el responsable provincial d’emergències. A més, la policia ha confirmat que la tercera víctima es tracta d’un conductor de camió que aquest dilluns va perdre el control del seu vehicle por falta de visibilitat a causa de les cendres expulsades pel volcà.

Evacuacions en massa, però no tothom marxa

L’erupció volcànica ha obligat a evacuar massivament a desenes de milers de persones de les localitats de Batangas i de la província veïna de Caviete. Però no tothom ha volgut marxar, ja que nombrosos veïns han volgut continuar a casa seva per tal de vigilar les propietats i els ramats d’animals. Per aquesta raó, l’exèrcit i la policia s’ha desplegat per les zones més perilloses per assegurar-se que tothom ha marxat.

«Hem de fer complir l'ordre d'evacuació i impedir que les persones tornin perquè això és molt perillós», ha dit el vicegovernador de la província de Batangas, Mark Leviste. «Les cendres de l'erupció són molt denses i algunes zones semblen deserts o localitats fantasmes», ha indicat.

Malgrat que l'erupció ha perdut força, l'Institut de Vulcanologia i Sismologia de les Filipines (Phivolcs) ha detectat fissures i deformacions a l'escorça terrestre al voltant del volcà, centenars de terratrèmols volcànics i altes emissions de diòxid de sulfur. Per aquesta raó, es manté el nivell 4 d'alerta davant la possibilitat d'una «erupció explosiva perillosa».


Comentaris

envia el comentari