El volcà Taal de les Filipines ja ha causat tres morts

Dues de les víctimes han patit atacs de cor quan fugien de l’erupció i una tercera va tenir un accident de trànsit per culpa de les cendres. Hi ha 82.000 evacuats

Les autoritats confirmen que ja són tres les persones que han mort a causa de l’erupció del volcà Taal a les Filipines. A més, es calcula que més de 82.000 persones ja han estat evacuades a la regió de Batangas, a uns 66 quilòmetres al sud de la capital, Manila, després que el volcà comencés a expulsar lava el passat diumenge, 12 de gener.

Pel que fa a les víctimes, dues d’elles són una dona de 65 anys i un home de 27 que van patir atacs de cor quan fugien del desastre a les localitats de Talisay i Taal, segons ha informat el responsable provincial d’emergències. A més, la policia ha confirmat que la tercera víctima es tracta d’un conductor de camió que aquest dilluns va perdre el control del seu vehicle por falta de visibilitat a causa de les cendres expulsades pel volcà.

Evacuacions en massa, però no tothom marxa

L’erupció volcànica ha obligat a evacuar massivament a desenes de milers de persones de les localitats de Batangas i de la província veïna de Caviete. Però no tothom ha volgut marxar, ja que nombrosos veïns han volgut continuar a casa seva per tal de vigilar les propietats i els ramats d’animals. Per aquesta raó, l’exèrcit i la policia s’ha desplegat per les zones més perilloses per assegurar-se que tothom ha marxat.

«Hem de fer complir l'ordre d'evacuació i impedir que les persones tornin perquè això és molt perillós», ha dit el vicegovernador de la província de Batangas, Mark Leviste. «Les cendres de l'erupció són molt denses i algunes zones semblen deserts o localitats fantasmes», ha indicat.

Malgrat que l'erupció ha perdut força, l'Institut de Vulcanologia i Sismologia de les Filipines (Phivolcs) ha detectat fissures i deformacions a l'escorça terrestre al voltant del volcà, centenars de terratrèmols volcànics i altes emissions de diòxid de sulfur. Per aquesta raó, es manté el nivell 4 d'alerta davant la possibilitat d'una «erupció explosiva perillosa».


Comentaris

envia el comentari