Imatge d'unes persones portant un taüt

El funeral de les difuntes bessones de 12 anys d'Oviedo: adeu a Anastasia i Alejandra

L'últim adeu a les petites va tenir lloc en la més estricta intimitat

La ciutat d'Oviedo continua sense poder creure's el que ha passat amb les bessones Anastasia i Alejandra. Eren les dues germanes de 12 anys que es van precipitar per una finestra de l'immoble on vivien amb els seus pares. Tot va passar al carrer Facetos, en un tranquil barri de la capital del Principat d'Astúries.

Les menors, de nacionalitat russa, havien decidit pujar al sisè pis en comptes d'anar com cada dia a l'escola. Tot després d'haver deixat les motxilles al replà de la quarta planta, on vivien amb la seva família i amb el seu germà de 10 anys.

Gairebé a dalt de tot de l'edifici, totes dues es van llançar al pati d'escales al voltant de les 9.30 h del matí del divendres 19 de maig passat.

 

Anastasia i Alejandra van morir després de llançar-se d'un sisè pis

Després d'adonar-se dels fets, el pare de les menors va alertar desesperat els veïns que les seves filles s'havien llençat pel pati. El cas és que va avisar Emergencias 112, que només va poder confirmar la mort de les petites quan hi van arribar, uns minuts després.

Imatge de l'edifici on vivien les bessones Anastasia i Alejandra
Moren dues germanes bessones de 12 anys després de precipitar-se per la finestra del seu pis a Oviedo | GOOGLE MAPS

La Policia Nacional i Científica s'ha fet càrrec de la investigació per conèixer les causes que haurien portat Anastasia i Alejandra a llevar-se la vida.

De fet, la policia ha sol·licitat rastrejar els mòbils de les adolescents. Alhora, prendran declaració a companys de classe de les petites, així com a professors i a altres membres del Col·legi Públic La Ería.

D'aquest trist cas va quedar clar i més que descartat que haurien intervingut terceres persones en la mort d'aquestes dues bessones russes.

La policia hauria trobat dibuixos de penjaments a l'habitació de les bessones

Eren unes germanes de 12 anys que, segons expliquen veïns i companys de col·legi de les menors, estaven perfectament «integrades» i feia anys que vivien a Oviedo.

Imatge de l'escola La Ería, on estudiaven Anastasia i Alejandra
Alejandra i Anastasia estudiaven al Col·legi La Ería (Oviedo) | GOOGLE MAPS

Ara, la policia investiga si una de les bessones va incitar l'altra a llevar-se la vida de manera conjunta. A més, segons apunten diversos mitjans, a l'habitació de les nenes, la policia hauria trobat dibuixos de penjaments i de morts. Per això, hi ha la possibilitat que haguessin tingut al cap posar fi a les seves vides des de feia temps.

A 'Cuatro al día', companys de classe de les menors van assegurar que les dues germanes patien assetjament escolar al Col·legi La Ería, on cursaven sisè de primària.

Per ara, ni el col·legi on estudiaven els menors ni la Conselleria d'Educació del Principat han fet cap mena de comunicat sobre això.

Anastasia i Alejandra van ser acomiadades en la més estricta intimitat

Aquest diumenge 21 de maig tenia lloc el funeral de les menors Anastasia i Alejandra. Un enterrament que va ser oficiat pel pare Andrey, cap de l'Església ortodoxa russa a Espanya.

Imatge del col·legi on estudiaven les bessones Alejandra i Anestasia
Tot apunta que les bessones podrien haver patit assetjament escolar | GOOGLE MAPS

El cas és que aquest funeral va tenir lloc en la més estricta intimitat. Hores abans del mateix, l'alcalde d'Oviedo, Alfredo Canteli, es va acostar al Tanatori de Los Arenales, situat al sud d'Oviedo. Va voler ser-hi per donar el condol a la família d'Anastàsia i Alejandra.

«Jo vaig estar ahir amb els pares i em va fer molta pena, estaven allà sols, amb un matrimoni amic d'ells i un altre veí. Em va fer molta pena veure'ls, hi eren encongits», lamentava el màxim responsable del consistori d'Oviedo.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Les pròximes hores seran claus per saber, en profunditat, més detalls d'aquest cas que ha commocionat la ciutat d'Oviedo.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!