Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gabriel Kraus, la jove promesa de l'esport, mort a ganivetades a Madrid

Gabriel, el jove de 20 anys assassinat cruelment a Madrid

La policia ha detingut nou joves, cinc menors, membres d'una banda llatina

El 19 de juny de l'any passat, un noi de 20 anys anomenat Gabriel Kraus va ser assassinat al mig del carrer a Chamartín, a Madrid. Des de llavors, la policia ha dut a terme una investigació per identificar els culpables. L'esforç ha donat els seus fruits i els culpables ja són a la presó.

Als seus vint anys, Gabriel Kraus ja era una jove promesa de la boxa amb un brillant futur al davant. Aquest boxejador d'origen brasiler havia representat Espanya moltes vegades. La nit dels fets estava de festa amb uns amics quan va ser provocat per una banda.

Gabriel va plantar cara als agressors i va rebre diverses punyalades que van posar fi a la seva vida. Després de molts mesos d'incertesa, la família de Gabriel va rebre a finals de juliol la trucada que estaven esperant. «Tenim novetats», els va dir la investigadora del grup policial al capdavant del cas.

Es va negar a fer la salutació

Tot va començar la nit del 19 de juny del 2021, quan Gabriel es trobava de festa a casa d'un amic. Es tracta d'uns baixos que la família del seu col·lega havia llogat al barri madrileny de Prosperidad. Gabriel era a la porta amb més amics quan va passar pel carrer un grup de joves.

Foto de Gabriel Kraus al costat del seu entrenador.
Gabriel Kraus era una jove promesa de la boxa. | Xarxes socials
 

Es va produir una topada després de la qual la colla va abandonar el lloc per tornar una estona després. Van tornar amb reforços i van exigir a Gabriel que fes la salutació típica d'aquestes bandes, un 'bajar pátria'. El jove els va plantar cara i es va negar a respondre'ls, una cosa que va ser entès com un desafiament.

Tot seguit, la banda va treure els seus ganivets i van ferir de mort Gabriel. El jove presentava diverses ferides, dues mortals, i va morir abans que arribessin les assistències mèdiques. La policia va iniciar una investigació que ha acabat amb èxit un any després.

Es va defensar fins al final

La policia va trucar al pare de Gabriel, Gilberto, a finals de juliol anunciant que tenien novetats. Els agents van anar a casa seva per explicar-li que havien detingut la banda que va agredir el seu fill aquella fatídica nit. Els arrestats són nou joves, cinc menors d'edat.

Pertanyen als Dominican Don't Play, una de les bandes llatines més actives i sagnants de Madrid. Dels quatre majors, tres es troben a la presó. Dels cinc menors, quatre estan a centres d'internament acusats d'homicidi i pertinença a organització criminal.

Els investigadors han explicat a Gilberto que el seu fill presentava ferides de defensa als braços. «Es va defensar, però va arribar un moment en què no va poder més, ja que eren molts contra un de sol», explica el mateix pare. Va morir dessagnat per dues ferides letals al pit i a l'abdomen.

Vides destrossades

El grup 22 de la Brigada Provincial d'Informació fa mesos que reuneix proves contra els autors de la mort de Gabriel. Diversos dels arrestats han admès haver participat en el crim, i dos han confessat ser els autors materials. Ara ja estan en mans de la justícia.

La policia ha pogut resoldre aquest cas gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat i les proves d'ADN. Els investigadors van revisar més de cinquanta enregistraments i van trobar un ganivet ensangonat a prop de l'escena. També van trobar peces de roba dels arrestats.

Fotomuntatge de Gabriel Kraus.
La policia resol l'assassinat de Gabriel Kraus. | CatalunyaDiari
 

La detenció dels assassins suposa un alleujament per a la família de Gabriel, que fa un any que viu un malson. La mare del noi va haver d'abandonar Espanya per falta de mitjans i ha seguit la investigació des del Brasil. «Ens alegrem que els atrapin, però la nostra vida està destrossada», afirma el pare.

La família de Gabriel va arribar a Espanya quan ell i el seu germà eren petits, i van emigrar precisament buscant un entorn més segur. El noi estava preparant-se amb màxima il·lusió per tornar al ring després de la pandèmia. A més, somiava a ser periodista esportiu, però tot es va truncar aquella tràgica nit.