Imatge de l'entrada al Zoo de Barcelona, amb el tramvia a la dreta de la imatge

Expedient sancionador contra el Zoo de Barcelona per la mort d'aus durant el Glòria

La Generalitat ha imposat una sanció provisional de 28.251 euros

La Generalitat de Catalunya ha incoat un expedient sancionador contra el Zoo de Barcelona per una presumpta infracció de la Llei de protecció dels animals, després de la mort de nou aus durant el temporal Glòria l'any 2020. Els fets van ser denunciats per la plataforma ZooXXI, que en el seu escrit també va revelar la mort de set primats nounats.

Ara, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural investiga si el Zoo de Barcelona va cometre una infracció administrativa tipificada com a molt greu, consistent en el manteniment d'animals en instal·lacions inadequades segons criteris higiènics, sanitaris i de benestar.

En aquest sentit, la plataforma ZooXXI reclama que s'incrementi l'import provisional de la sanció fixada, de 28.251 euros, i que es tanqui l'ocellera on van morir les aus.

ZooXXI reclama el comís dels primats que hi ha a la Galeria del titís

Així mateix, l'entitat exigeix el comís immediat de tots els primats de la Galeria dels titís, ja que consideren que són molt velles i no reuneixen els mínims per acollir aquests animals. Tot això, en relació amb la denúncia per la mort de set primats nounats en aquest espai. Des de ZooXXI asseguren que «el visitant no sap que hi ha darrere d'aquesta mena d'instal·lacions».

Rosi Carro, coordinadora científica de ZooXXI, ha lamentat en declaracions al diari 'El Mundo' que hi ha un menyspreu absolut vers aquests animals, alhora que ha denunciat la falta de personal especialitzat en la seva cura.

Preocupació pels elefants

Així mateix, ZooXXI també va denunciar altres irregularitats en la gestió de l'Ajuntament al Zoo de Barcelona. En aquest sentit, asseguren que no és compleix l'ordenança municipal de protecció dels animals respecte als elefants. Per això, demanen que els animals siguin traslladats a un espai «on es trobin en condicions que presentin més similituds amb els animals de la seva espècie que viuen en llibertat i es garanteixi una qualitat de vida superior».

Des de l'associació denuncien que en l'informe de les inspeccions que la Generalitat ha fet enguany es constata que dues de les elefantes que viuen al Zoo de Barcelona manifesten comportaments anormals o no desitjables, que a la llarga podrien afectar la seva salut mental i emocional.