Fotomuntatge de Kiko i Yolanda, la dona que va ser assassinada per la seva exparella

Troben Kiko atrinxerat al pis de la seva ex, l'home que va matar la parella per Nadal

Els agents l'han detingut aquest matí després d'un intercanvi de trets en què ningú ha resultat ferit

Agents de la Policia Nacional d'Elx han detingut a primera hora d'aquesta matinada a Francisco. L'home, de 21 anys, va matar la seva parella Yolanda Elizabeth d'un tret al cap el dia de Nadal al barri de Los Palmerales. Després del succés, va amagar-se a casa de la seva exparella, amb qui tenen un nadó en comú.

La dona i el nadó de 18 mesos no eren a casa, però sí les companyes de pis que Francisco va prendre com a ostatges. En una delicada operació, la policia ha aconseguit evacuar les dones a través d'un habitatge contigu i han tancat l'edifici mentre que el noi ha respost amb diversos trets.

Francisco, anomenat Kiko, es trobava desaparegut des del moment dels fets. A les darreres hores va ser localitzat en aquest edifici de l'avinguda Ausiàs March d'Elx. Anava armat amb una arma llarga, però finalment la policia ha aconseguit detenir-lo sense ferits.

La fugida cap endavant de l'assassí

La fugida cap endavant de Kiko, un jove provinent d'una família desestructurada d'Elx, va començar el 25 de desembre passat. Aquell dia, alertats per una trucada els agents de policia van trobar al domicili del sospitós, que havia desaparegut, el cadàver d'una noia amb un tret al cap.

Fotomuntatge de Yolanda i Kiko, el pressumpte autor de l'assassinat de la jove
Yolanda Elisabeth tenia 25 anys i dos nens petits | Catalunya Diari

Després es va saber que la morta era Yolanda Elizabeth, una noia de 25 anys, d'origen paraguaià. Era mare d'un nen de 9 anys que viu al seu país i d'una nena de 3 anys que viu a Espanya. Segons la informació que va transcendir, mantenia una relació sentimental amb l'assassí des de feia poc temps.

El crim es va produir entre el 24 i el 25 de desembre en circumstàncies que es desconeixen, però que ara Kiko haurà d'aclarir. Després d'una intensa recerca per part de la policia, el noi ha aparegut a casa de la seva ex. Aleshores s'ha iniciat un intercanvi de trets que ha acabat amb l'assassí detingut.

Una trucada ha portat la Policia fins a ell

La policia ha descobert el seu parador gràcies a la trucada d'una excompanya de pis de la mare de la seva filla, la qual alertava que havien forçat la porta de l'habitatge. La Policia va activar el protocol d'actuació davant d'incidents crítics, desplegant tots els efectius especialitzats en aquest tipus de situacions.

Els agents han intentat negociar amb el criminal atrinxerat, però Kiko es va mostrar violent i hi va haver un intercanvi de trets. Finalment no han hagut de desplegar les forces especials, i el jove ha estat detingut sense ferits. Ara, serà posat a disposició judicial les pròximes hores al jutjat d'Instrucció número 5 d'Elx.

Muntatge fotogràfic de Kiko, el jove que presumptament ha acabat amb la vida de Yolanda
Fotos de Kiko al seu perfil d'Instagram | INSTAGRAM

Pel qual ha transcendit, Francisco i Yolanda mantenien una relació esporàdica i de fet no vivien junts. No consten denúncies prèvies per violència de gènere, però el detingut sí que té antecedents per altres delictes. Yolanda Elizabeth és la víctima número 43 de la violència masclista des de començament del 2021 a Espanya.

Un últim missatge inquietant

Després de descobrir-se el cadàver de la víctima, la policia va posar en marxa un dispositiu de recerca del sospitós. Les xarxes socials no van trigar a reaccionar i es va fer públic el perfil del jove a les xarxes socials i la seva imatge. Demanaven la col·laboració ciutadana per ajudar a trobar l'assassí de Yolanda Elizabeth.

Hores abans de cometre el crim, Francisco havia pujat una inquietant publicació al perfil d'Instagram: «Un no sap quan Déu toca a la porta. La teva vida pot ser gestionada de la manera que sigui. Jo als meus els estimo i moro per ells, Déu me'ls cuidi sigui on estigui i em trobi on em trobi. Presento que aviat seré lliure».

La publicació es va omplir de missatges d'usuaris de la xarxa social retret el crim a l'assassí. Es podien llegir missatges com a «Et trobaran i pagaràs per això» o «Tant de bo et penges a la presó». Molts van veure al seu últim missatge una referència explícita al suïcidi, encara que al final ha estat detingut amb vida.