Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil

La desconeguda germana d'Esther López entra en escena per resoldre el cas

El principal sospitós per la mort d'Esther López estava molt unit a la família

L'última persona que va veure Esther López amb vida va ser el seu amic Óscar. Van viatjar junts amb cotxe aquella matinada i ell la va deixar en algun punt de la carretera als afores de Traspinedo. Aquest home ha esdevingut ara el principal sospitós de la seva mort.

Hi ha diversos detalls que no passen desapercebuts per a la Guàrdia Civil. Va oferir tres versions diferents del que va passar aquella nit, com si tractés de despistar els agents. Després de treballar en diverses línies de recerca, ara tornen a posar el focus al vehicle d'aquest noi.

Va estar amb l'Esther el dia de la desaparició i se'ls va veure sortir junts d'un bar amb una tercera persona. Se sap que es van muntar al cotxe, però a partir d'aquí tot és una incògnita.

De moment, a l'esmentat turisme han trobat cèl·lules epitelials de la víctima a la zona externa del maleter. Per ara, no hi ha rastres de sang. Intenten esbrinar si en algun moment va poder canviar les peces del vehicle per despistar.

El principal sospitós va anar aquesta setmana a la caserna de la Guàrdia Civil per aportar la roba que portava el dia de la desaparició. Però qualsevol anàlisi que es pugui fer ara resultarà molt complicada, ja que aquestes peces ja van ser rentades en múltiples ocasions. Per tant, les possibilitats de trobar algun indici són nul·les.

Muntatge fotogràfic d'Esthér López i Óscar.
Esther López va viatjar amb cotxe la nit de la desaparició amb el seu amic Óscar. | CatalunyaDiari 

Des de l'entorn d'Esther López han volgut oferir la seva versió sobre la relació que mantenien la jove i Óscar. «No t'asseguraré res, però vaja, crec que aquest noi no hi té res a veure», van assegurar a 'El Programa de Ana Rosa'. Continuava dient que «el conec de tota la vida i és una persona que dubto que en faci una cosa».

Aquesta persona amb qui van parlar al programa de Telecinco va anar més enllà i va destapar una informació de rellevància sobre el sospitós. «És molt amic de la germana i m'estranya moltíssim. Ja et dic que és una cosa molt rara».

En qualsevol cas, els investigadors han trobat una sèrie d'indicis que podrien inculpar-lo. Saben que el cotxe pot amagar molts secrets. En les primeres anàlisis va sorprendre que no es detectessin als seients ni una empremta ni un pèl de la víctima.

De la mostra presa a la moqueta del maleter van extreure una resta biològica molt deteriorada. Després de molta feina van aconseguir arribar a la conclusió que era saliva i que corresponia a la morta. Tenen clar que no va arribar per transferència, sinó de manera directa sense passar per cap objecte intermedi, assenyala 'OkDiario'.

Muntatge Esther López cotxe
El cotxe en què va viatjar Esther està sent analitzat. | Catalunya Diari 

El comportament de l'amic d'Esther López és molt estrany

La resta biològica d'Esther López trobada al maleter va anar perdent propietats que impedien conèixer-ne l'origen i la identitat. Però no hauria de ser així quan es tracta d'una superfície com el maleter, que continua protegida de les inclemències meteorològiques. Troben una raó a tot això, i és que aquesta zona va ser netejada a consciència.

▶️ El Caso de Esther López, a punto de acabar con dos sospechosos finales

El comportament d'Óscar després de la desaparició de la seva amiga va ser una mica estrany. En diverses ocasions va rentar el cotxe de manera compulsiva. En un primer instant es va pensar que l'aspecte que presentava era perquè era nou, però saben que va anar a centres de neteja.

Va utilitzar aigua a pressió diverses vegades amb algun tipus d'objectiu. De fet, en una ocasió va dedicar a aquesta feina un parell d'hores. Això serveix per explicar els motius pels quals no han trobat res de la jove al cotxe.

Els dubtes sobre el cas d'Esther López comencen a convertir-se en certeses. En qüestió de dies es podria aclarir què va passar aquella nit del 12 de gener.