Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge Jaime boxejador

Jaime, el boxejador català que ha matat la seva mare Rosa Maria: molt conflictiu

Maria Rosa tenia ferides a la cara compatibles amb haver rebut una pallissa per part del seu fill

Jaime, un home de 51 anys, ha estat detingut a Barcelona com a presumpte autor de la mort de la seva mare. L'home va trucar ahir al 112 per alertar que la seva mare estava inconscient al llit. Quan els efectius d'emergències es van presentar a casa seva, ell mateix va confessar els fets.

Aquest boxejador va reconèixer haver donat un cop de puny a la cara a la seva mare un parell de dies abans. Pel que sembla, Rosa Maria li havia dit que se n'anés de casa i ell va reaccionar de manera violenta sense saber que l'havia matat. Quan va tornar i va trobar la seva mare estesa a terra va trucar a emergències.

El grup d'Homicidis dels Mossos d'Esquadra està investigant ara el motiu i les circumstàncies de l'agressió. Sembla que la mare i el fill mantenien una tensa relació, i que ell l'havia agredit altres vegades. Jaime és una persona conflictiva que va tenir problemes amb altres persones del barri.

Creuen que va matar la seva mare

L'autòpsia revelarà com va morir Rosa Maria i quantes hores portava morta al llit abans que la trobessin. Així podran corroborar la versió de Jaime, que està detingut en espera de declarar davant del jutge. La víctima tenia entre 80 i 85 anys i ferides a la cara fruit d'una agressió.

Jaime el boxejador assassí
Foto de Jaime durant els seus anys de boxejador | El caso

El presumpte agressor, Jaime, és un home conflictiu i aficionat a la boxa que mantenia una difícil relació amb els veïns. Els fets van passar al carrer Salvador Espriu a la Vila Olímpica de Barcelona. Jaime i Rosa Maria vivien junts, però ella l'havia fet fora de casa pel seu comportament.

La principal hipòtesi és que, efectivament, en una més de les agressions de Jaime cap a sa mare li donés un cop de puny. Els veïns corroboren que ja l'havia enganxat altres vegades, i que les baralles eren constants. El presumpte agressor s'havia mudat a un altre pis de la mare després de l'agressió.

Boxejador, violent, drogoaddicte

La policia no descarta que la víctima morís hores després d'haver rebut el cop, a causa de les lesions internes. Segons aquesta versió, Jaime s'hauria trobat la seva mare morta al llit dos dies després quan va tornar al pis. En tot cas, això haurà de ser confirmat per les proves forenses.

Jaime és una persona conflictiva que es va dedicar a la boxa a la seva joventut, abans de quedar-se enganxat a les drogues. Així ho han explicat els seus veïns, segons els quals feia molts anys que aquest home havia perdut el rumb de la vida. A més, a les seves xarxes socials solia exhibir fotos del boxejador Tyron Nurse.

A les seves xarxes socials també hi ha referències que mostren els seus gustos musicals rockers i diversos missatges significatius. Hi difon propaganda negacionista de la pandèmia del coronavirus. Per si no fos poc també és amant de les races perilloses i té a casa seva gossos, gats i serps.

Agressions constants a la mare

La tragèdia ocorreguda ahir amaga darrere una història de maltractaments continuats en el temps. De fet, els veïns asseguren que «l'estrany és que no l'hagi mort abans». «Tenia tothom aterrit», afirmen, i alguns havien denunciat anteriorment per les agressions a la seva mare.

Boxejador detingut
Jaime en el moment de ser detingut a Bacerlona | Cedida

Jaime tenia antecedents per maltractaments contra la seva mare, i vivien junts al barri des del 1992. Al llarg dels anys ell va desenvolupar una conducta violenta que, agreujada per les drogues, el feia barallar-se contínuament amb la seva mare i els seus veïns. En els darrers anys, la situació s'havia complicat.

En canvi, els veïns només tenen bones paraules per a Rosa Maria a qui defineixen com una senyora «molt bona». «Va tenir la mala sort de tenir un mal fill, un malalt, una persona que no treballava i es passava el dia als bars», afirmen. Diuen que Jaime era poc sociable i sempre estava sol.