Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge Esther López i guardia civil

La Guàrdia Civil troba una prova clau i gairebé definitiva del cas Esther López

El cas d'Esther López es podria aclarir en qüestió d'hores

El cas d'Esther López es podria aclarir en qüestió d'hores. La Guàrdia Civil ha tornat a posar el focus en els darrers contactes amb què va estar la nit de la desaparició. Concretament, van centrar l'atenció en el vehicle d'un d'ells, model Volkswagen T-Roc.

En aquest turisme hi van intentar trobar ADN de la víctima. Segons el relat del propietari, amb què va viatjar la noia aquella matinada, hauria marxat després de mantenir una discussió. A partir d'aquí, se li perdria la pista del tot.

Els investigadors haurien trobat restes biològiques d'Esther al maleter del vehicle, va explicar Nacho Abad a 'Espejo Público'. Això, a priori, pot semblar una pista molt important. Però les anàlisis no han detectat sang de la jove a l'interior.

Sembla que l'ADN no es va localitzar a la base del maleter, estaria en una zona on hi hauria justificació. Per aquest motiu, el propietari del vehicle no va ser detingut per la Guàrdia Civil.

Els investigadors continuen treballant al voltant del cotxe i han sol·licitat a la jutgessa responsable del cas la corresponent autorització per poder confiscar-lo. Ara volen comprovar si la carrosseria presenta algun cop que sigui compatible amb un atropellament.

És la hipòtesi que ha guanyat més força fins ara. Les lesions que presentava la víctima conviden a pensar que algú la va poder atropellar per darrere.

Fotomuntatge d'Esther López i una zona on se la va buscar
Esther López va aparèixer morta després de 24 dies desapareguda. | Europa Press 

Les noves anàlisis que tenen previst fer al voltant del cotxe de l'amic poden resultar decisives. Serà la manera de confirmar si va estar implicat en la seva mort o si, per contra, no va tenir cap mena de participació.

Esther López havia quedat la nit del 12 de gener amb un grup d'amics per veure un partit de futbol. Ho van fer en un bar i, a continuació, se'ls va poder veure a altres locals. Ja de matinada, va sortir d'un establiment amb dos nois.

Tots tres van pujar a un cotxe i un va baixar molt a prop del seu domicili. Mentrestant, la jove i el conductor van seguir el camí, però en algun moment del trajecte ella baixaria del turisme. Segons el testimoni de l'home que l'acompanyava, havien discutit i la noia va decidir baixar als afores del poble.

El Caso de Esther López, a punto de acabar con dos sospechosos finales

Al cap de 24 dies de la desaparició, el cos sense vida de la jove va aparèixer en una cuneta. Un senderista el va trobar el 5 de febrer. Prèviament, s'havien realitzat quatre batudes per la zona, però sense gaire èxit.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
La Guàrdia Civil intenta trobar pistes a l'últim vehicle en què es va muntar Esther. | Europa Press 

Esther López va poder ser traslladada fins a la cuneta

La posició que presentava Esther López a l'hora de ser localitzada, amb braços i cames enganxats al cos, revelava que algú l'havia mogut. No era la posició més normal després d'un atropellament. Això va fer pensar als investigadors que algú l'havia traslladat fins allà.

A més, resultava especialment sospitós que després de 24 dies ningú no l'hagués trobat abans en aquest espai. Tenen la seguretat que van posar fi a la seva vida el mateix dia que va desaparèixer. Però no va ser fins passat un temps que van decidir portar-la fins a aquesta cuneta a l'entrada de Traspinedo, a Valladolid.

La Guàrdia Civil va fer servir una llista molt àmplia de sospitosos al principi. Però amb el pas dels dies van anar descartant noms. Totes les mirades es van centrar en els dos amics que la van acompanyar aquella nit en Ramon i «el Manitas».

L'autòpsia a Esther López va revelar que havia patit un trencament de maluc, a més de diferents cops. Eren lesions típiques en un atropellament.