Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge fotogràfic d'Esthér López i Óscar.

Óscar, el jove que va veure Esther López per última vegada: 3 versions i una sospita

La Guàrdia Civil analitza a fons el cotxe a la recerca de proves que confirmin la seva implicació

El cas Esther López ha fet un nou gir les últimes hores i un dels seus amics, Óscar, torna a estar al focus de la Guàrdia Civil. Els investigadors han requisat el cotxe i ho estan analitzant en profunditat. Busquen restes d'ADN, convençudes que és el vehicle que va atropellar Esther.

Óscar, veí de Traspinedo (Valladolid) com a Esther, va ser l'última persona que la va veure amb vida. Segons la seva primera versió, la va deixar a la cruïlla de La Maña de matinada perquè ella volia seguir de festa i ell se n'anava a dormir. La jove va estar gairebé un mes desapareguda, i l'autòpsia va revelar que havia estat atropellada.

La Guàrdia Civil va tenir des del principi tres sospitosos a la llista: Ramon, Óscar i Carolo. Les proves practicades exculpen Ramon i Carolo i, en canvi, hi ha nous indicis que apunten a la culpabilitat d'Óscar. A més, el jove ha ofert fins a tres versions diferents amb moltes contradiccions.

Qui és Óscar, l'etern sospitós

Óscar era amic d'Esther i de la seva germana, amb qui compartia aventures a la penya de festes La Corrupción. Pertany al cercle íntim de la víctima i, fins i tot, ha dormit a casa seva diverses vegades. Óscar té 38 anys i viu a Valladolid, però els seus pares tenen un xalet a Traspinedo.

Esther López i molta gent de fons.
Busquen la persona que va atropellar mortalment Esther. | CatalunyaDiari 

Allà va dormir la matinada del 13 de gener, segons va explicar, després d'haver deixat Esther a la carretera. El jove té dos germans i està separat de la dona amb qui té una filla petita. Els veïns el defineixen com un noi alegre, amable i extravertit.

Els sorprèn que Óscar estigui a la llista de sospitosos i afirmen que és parlador, generós i amb un caràcter emprenedor. Al costat de la seva germana regenta una agència de viatges que té molt d'èxit. És un «venedor amb molta vèrbola» que sap ser proper a la gent i inspira molta confiança.

La darrera persona que la va veure amb vida

Óscar, Esther i Carolo van estar veient un partit de futbol i després van recórrer alguns bars del poble. A altes hores de la matinada van pujar al cotxe i, segons explica, Esther es va posar pesada perquè volia seguir la festa. Ell es va enfadar amb ella i la va deixar a la carretera per anar a dormir.

L'únic que se sap és que Esther va desaparèixer i la van buscar durant 23 dies interminables. Ell mateix va formar part de les batudes per trobar aquesta dona de 35 anys que havia desaparegut. Aviat el seu nom va aparèixer com un dels principals sospitosos de la desaparició.

A partir de llavors es va allunyar voluntàriament del soroll mediàtic i no va tornar a aparèixer per Traspinedo. Va oferir tres versions diferents sobre el que va passar aquella fatídica nit, cosa que ha augmentat els dubtes sobre ell. Ara, la Guàrdia Civil ha intensificat el setge sobre la seva culpabilitat.

Les tres versions d'Óscar

Segons la primera versió, Esther es va enfadar perquè volia seguir de festa i ell volia anar-se'n a casa a dormir. En una segona declaració va afirmar que va baixar en aquell punt de la carretera perquè algú la venia a buscar. Els investigadors van pensar inicialment que aquesta persona podria ser Ramon.

Muntatge amb una foto de la despareguda.
Lloc on Óscar va deixar Esther la matinada del 13 de gener. | CatalunyaDiari 

Després va oferir una tercera versió en què, segons Óscar, Esther volia anar a casa de l'amic que s'acabava de baixar del cotxe. Però la Guàrdia Civil va registrar les propietats tant de Ramon com de Carolo, i no van trobar res. No hi ha res rellevant que confirmi les versions contradictòries de l'Óscar.

La primera versió ja va fer sospitar els agents. Es preguntaven per què havia trigat 45 minuts a arribar des de la cruïlla de La Maña a casa quan només hi ha uns pocs metres. Tot i això, la falta de proves fins ara ha impedit la seva detenció i de moment segueix en qualitat d'investigat.

Va rentar el cotxe diverses vegades

El Volkswagen d'Óscar està des de dimecres a la Comandància de Valladolid, on està sent desballestat. Busquen restes genètiques que demostrin la presumpta implicació en l'atropellament mortal de la noia. Hi ha dos indicis que han portat la Guàrdia Civil a sospitar fermament.

Un indici és la saliva d'Esther trobada al maleter del cotxe d'Óscar, i un altre és que el jove va rentar el cotxe diverses vegades els dies posteriors. En una primera inspecció externa del vehicle, un dels experts ja va veure coses estranyes. Creuen estar segurs que és el vehicle que fa setmanes que busquen.

Ara trauran peça per peça ia buscar a fons qualsevol prova que pugui apropar a la veritat. Volen fer-ho a poc a poc, sense presses, conscients que poden estar davant de la prova definitiva que assenyali el culpable. Mentrestant, l'entorn del sospitós té silenci i els veïns contenen la respiració.