Gir en el cas de Déborah Fernández, desapareguda fa 19 anys: Troben noves proves

La família de Déborah ha demanat l'exhumació del cos i s'han trobat restes biològiques del possible assassí

El cas de Déborah Fernández, que va desaparèixer fa 19 anys a Vigo, segueix sense resoldre. Dues dècades després, els investigadors han trobat noves proves i, per tant, la família de Déborah podria fer justícia.

En més d'una ocasió, la instrucció del cas ha estat a punt de tancar el cas davant la falta de proves i d'indicis. No obstant això, els familiars de Déborah han demanat l'exhumació del cos per realitzar un examen exhaustiu davant la possibilitat que la víctima s'hagués defensat del seu assassí i tingués restes biològiques.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Troben el possible ADN del responsable de la mort de Déborah Fernández

Afortunadament, els desitjos de la família s'han fet realitat i un equip de forenses han analitzat les restes del cos de Déborah, i per a sorpresa de molts, han trobat restes sota les seves ungles, que podrien ser ADN del seu assassí.

Així doncs, els forenses del MELGA (Institut de Medicina Legal i Forense de Galícia) estan treballant contra rellotge per confirmar si aquestes restes d'ADN pertanyen al seu assassí, i en aquest cas, que la investigació policial pugui trobar-lo abans que el cas prescrigui.

Segons explica l''ABC' en exclusiva, la germana de Déborah, Rosa Fernández, explica que la seva família va lluitar fins al final per aconseguir que la investigació seguís endavant després que l'informe forense conclogués que Déborah s'hauria defensat del seu assassí.

«La meva germana era una lluitadora. Era una dona d'empenta, i estic segura que es va defensar, i el forense ens ho diu, que té lesions d'haver-se enfrontat a algú», explica Rosa, que afegeix que l'informe definitiu ha trigat «dinou anys a realitzar-se».

Dimarts passat, 18 de maig, es va dur a terme l'exhumació del cos amb el propòsit de trobar restes d'ADN d'un possible sospitós, però també s'ha aprofitat per realitzar altres proves que expliquin quines lesions van posar fi a la seva vida.

D'altra banda, la família segueix reclamant que s'accedeixi a l'ordinador personal de Déborah. Així doncs, l'empresa Lazarus Technologic analitzarà l'ordinador i extraurà les últimes converses que va tenir Déborah amb el seu entorn, inclosa la seva exparella. Es tracta de la mateixa empresa que va investigar el contingut del mòbil de Diana Quer.

Amb les restes trobades sota les ungles de Déborah i el contingut que hi pugui haver en el seu ordinador, la seva família té esperances de trobar al seu assassí i fer justícia per descansar després de gairebé 20 anys de patiment.

Una investigació amb molts errors

La família treballa amb un equip d'advocats que assegura que durant la instrucció del cas es van cometre molts errors i que encara hi ha moltes pistes per aprofitar.

Amb tot això, ningú entén el que va passar entre un policia i l'exparella de Déborah pocs dies després de la seva desaparició. Un veí va alertar la Policia de la mala olor que provenia del seu vehicle, i quan van voler investigar, el sospitós va assegurar que se li havia podrit una caixa de llagostins dins el cotxe. L'agent mai va arribar a inspeccionar el vehicle ni a demanar-li que obrís el maleter, i deu dies després de la seva desaparició, el cos de Déborah va ser llançat a una cuneta.

D'altra banda, la instructora del cas es va negar a realitzar noves proves: «No allarguem l'enorme nyap que ha estat la instrucció d'aquest procediment; si es va fer tot malament durant 18 anys, fem-ho bé el temps que queda», van afegir els advocats.


Comentaris

envia el comentari