Sarah Everard, desaparecida el 3 de marzo en Bristol, Londres (Reino Unido)

Gir inesperat en el cas de Sarah, desapareguda misteriosament: «És pertorbador»

Se sospita que un agent de policia va utilitzar la seva placa per atraure la jove al seu cotxe i segrestar-la

Segueix la recerca desesperada de Sarah Everard, la jove de 33 anys que va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 3 de març quan es dirigia a casa seva, al sud-est de Londres. El cas, que ha generat una gran commoció al Regne Unit, ha donat un tomb en les últimes hores: un policia ha estat detingut com a sospitós de segrest i assassinat. Sarah Everard treballava com a directiva de màrqueting i la nit dels fets havia estat a casa d'un amic. Després es va dirigir a casa seva, on hauria d'haver arribat cap a les deu de la nit. Però mai no va tornar, i el seu parador, a dia d'avui, segueix sent un misteri.

Des de llavors, la policia i desenes de voluntaris busquen sense descans a la jove en un dels casos més mediàtics de desaparicions que es recorden. Fins i tot es va desencadenar una onada de pànic al país, i la mateixa policia va recomanar a les dones no sortir de casa soles i de nit. Ara, la policia està més a prop de resoldre el cas gràcies a un gir en la investigació que ha causat estupor. Fa unes hores ha estat arrestat Wayne Couzens, un policia de 48 anys, com a sospitós de la desaparició de Sarah. També ha estat detinguda la dona de Wayne com a sospitosa d'haver cooperat en el segrest. Couzens havia format part dels operatius policials de la seguretat de la Casa Reial.

També en les últimes hores s'han descobert restes humanes al bosc, tot i que les autoritats no poden confirmar encara si es tracta del cos de la jove. «La identificació pot portar diversos dies», van advertir. Des que Sarah es va esfumar, la policia ha pentinat les 750 cases de la zona on va desaparèixer i ha aixecat fins i tot les clavegueres del carrer on va ser vista per última vegada. Però ni rastre. Ni les més de 120 trucades analitzades pels investigadors, ni els gossos rastrejadors que ensumen als jardins de la zona han aconseguit aportar una sola pista fiable.

El cotxe de Wayne apareix en les imatges

Però el cas ha fet un gir inesperat. La càmera frontal del casc d'un motorista que anava pel carrer on va desaparèixer Sarah la nit dels fets va registrar el cotxe de Wayne Couzens. De moment és només una prova circumstancial, però que obre l'única via d'investigació fiable fins ara per saber què va poder passar. Les primeres indagacions han descartat que Wayne i Sarah es coneguessin anteriorment, però sospiten que el policia va poder haver utilitzar la seva placa d'agent per atraure la jove al cotxe i segrestar-la. La policia no vol que se li escapi ni un detall, i després d'arrestar al policia i a la seva dona han muntat una carpa forense a l'entrada de casa seva. Busquen al seu interior qualsevol pista que pugui vincular-los amb el cas.

Wayne forma part dels equips especials de la policia que protegeixen polítics i a la casa reial en esdeveniments. Hores abans de la desaparició de Sarah, durant el dia, va estar patrullant al sud de Londres. La seva dona és una ucraïnesa de 38 anys que treballa com a directora en un laboratori. Al principi, la policia els va arrestar com a sospitosos d'un segrest, però ara creuen que també podrien ser autors d'un crim.

Va trucar al seu nòvio abans de desaparèixer

El comissari adjunt, Nick Ephgrave, va informar l'arrest dels dos sospitosos: «És un esdeveniment significatiu. Seguirem treballant a tota velocitat en aquesta investigació, però el fet que l'arrestat sigui un oficial de la policia metropolitana en servei és una cosa impactant i pertorbadora». Malgrat tots els indicis trobats fins ara, la policia manté viva l'esperança de trobar a Sarah amb vida: «Vull deixar clar que en aquest moment no tenim informació que suggereixi que Sarah hagi patit algun dany, i mantenim opcions obertes pel que fa a les circumstàncies».

Abans de desaparèixer, Sarah va fer una trucada de 15 minuts al seu nòvio. Caminava sola per un carrer, tal com han confirmat les càmeres de seguretat revisades. Es creu que en aquest moment, Wayne la va poder haver abordat amb el seu cotxe.