Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge Esther López i guardia civil

Gir sense precedents en el cas Esther López: va passar quelcom molt diferent

Sembla que Esther López va ser atropellada en un lloc diferent d'on va aparèixer el cos

Esther López  podria haver mort la nit que va desaparèixer a conseqüència d'un atropellament. Les últimes anàlisis forenses revelen que va ser atropellada en un lloc diferent d'on va aparèixer el cos. A més, en el cas que fos moguda, aquest trasllat s'hauria fet les primeres hores després del contratemps.

Els responsables de fer l'autòpsia al cadàver sostenen que l'atropellament es va fer a «baixa velocitat». A conseqüència de l'impacte va acabar amb una sèrie de lesions que no van ser prou fortes per posar fi a la seva vida. Creuen que aquí afecten una altra sèrie de factors com la hipotèrmia i el consum de cocaïna i alcohol.

Fixen la mort d'Esther la matinada del 13 de gener, el mateix dia que va desaparèixer a Traspinedo. El seu cos va ser trobat estès a terra, amb el cap de costat, a una cuneta als afores del seu poble.

A la zona on es va trobar el cadàver s'havien realitzat fins a quatre batudes, però totes van resultar infructuoses. No seria fins passats 24 dies quan un senderista el localitzés.

Muntatge fotogràfic d'Esthér López i Óscar.
Esther López va ser vista per últim cop amb el seu amic Óscar | CatalunyaDiari

Per la desaparició i la mort posterior d'aquesta jove hi ha tres persones investigades. Es tracta dels dos amics amb qui va estar aquella nit, Óscar i Carlos, a més d'un altre veí del municipi, Ramón. Aquest últim va estar detingut sis dies per ordre judicial, però va ser posat en llibertat després de no trobar proves de pes contra ell.

Ara, totes les mirades estan sobre Óscar. Va ser l'home amb qui va viatjar amb cotxe aquella nit i que va oferir fins a quatre versions diferents del que va passar aquell dia. La setmana passada la Guàrdia Civil va inspeccionar tant el seu domicili com el seu vehicle per buscar proves.

Es presenta com a principal sospitós per la mort d'Esther López. Dilluns que ve haurà de declarar davant la jutgessa d'Instrucció número 5 de Valladolid. Hi ha diversos motius pels quals és al punt de mira.

 

Els investigadors van detectar en les seves declaracions una «greu contradicció» i «escassa credibilitat». També van apreciar moviments estranys en el posicionament dels telèfons mòbils i el cotxe, a més de trobar «perfils genètics» de la víctima al seu maleter.

Un altre fet que va sorprendre la Guàrdia Civil és que va restar importància davant de l'alerta dels amics per la desaparició de la noia.

L'informe dels agents assenyala que «resulta il·lògic perquè era conscient del lloc aïllat on s'hauria baixat» la víctima. Per això creuen que pot amagar alguna cosa i que tingui una certa vinculació amb el que ha passat.

Muntatge foto Esther López
Un vehicle podria haver atropellat a Esther la nit que va desaparèixer | Catalunya Diari

 

El telèfon d'Esther López va ser desconnectat alhora que el d'Óscar

Tant el mòbil d'Esther López com el d'Óscar van experimentar una activitat coordinada a l'última hora de la matinada. «L'absència de connexions al terminal» d'ella es va donar «en un lapse de temps molt similar al d'Óscar» i podria tenir un propòsit.

D'alguna manera pretenia «amagar el geoposicionament dels dos terminals», expliquen els investigadors. També troben estrany que intentés amagar els seus viatges a la casa del Romeral i que rentés el cotxe en profunditat.

Aquest informe revela que troben una «escassa credibilitat» en les versions aportades pel sospitós. Va ser l'última persona que la va veure amb vida aquella nit i segons ell, no la va veure més quan va baixar del vehicle després d'haver mantingut una discussió.

Creuen que pot aportar més detalls sobre Esther López i tot el que va passar aquella nit. De moment, però, no han aconseguit res d'aquest noi.