Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'arrestat a Igualada per una violació a una nena de 16 anys.

El violador d'Igualada havia agredit sexualment la seva germana de 7 anys

La seva mare el va fer fora de casa després que la nena, de només 7 anys, expliqués que el seu germà havia abusat d'ella

El cas Igualada continua a l'ull de l'huracà. Era primera hora del passat dijous quan els Mossos d'Esquadra informaven de l'arrest d'un noi de 20 anys acusat de violar brutalment una nena de només 16 anys a Igualada. Havien passat cinc mesos. Cinc llargs mesos de silenci i indignació. Finalment, però, els Mossos —en una tasca titànica en la qual van participar-hi fins a 100 agents— van poder desfer-ne l'entrellat i efectuar l'esperada detenció

Es tracta d'un noi de 20 anys, que vivia al centre d'Igualada (al carrer Sant Sebastià) i que tenia antecedents per violència sexual. Els antecedents, però, van més enllà. I és que segons 'El Caso' i 'La Vanguardia', el noi, d'origen bolivià, ja havia abusat sexualment de la seva germana. 

El noi va ser denunciat per la seva propia mare després que la seva germana, de només set anys, expliqués a casa seva que el jove havia abusat sexualment d'ella. La mare, en saber-ho, el va fer fora de casa. 

Imatge de l'arrestat a Igualada per una violació a una nena de 16 anys.
L'arrestat té 21 anys, és bolivià i té diversos antecedents. | ACN

Una nit terrible i cinc mesos de silenci

La detenció del presumpte sospitós s'ha produït després de més de cinc mesos d'investigacions per part dels Mossos d'Esquadra. Els fets van passar la nit de la Castanyada de l'any passat quan la víctima, de 16 anys, tornava a casa. 

L'atac es va produir al polígon industrial Les Comes, quan la jove es dirigia a l'estació de tren. Arran de la brutal agressió, la jove va haver de ser ingressada, primer a l'hospital d'Igualada i després al Sant Joan de Déu de Barcelona, on va estar durant uns dies recuperant-se. 

També es van activar els serveis d'atenció especialitzats per a la víctima i el seu entorn.

Aquells fets van generar una onada de solidaritat cap a la víctima, amb concentracions de suport en diferents punts del país i en especial a Igualada i també a Masquefa, on la jove viu amb el seu pare.

Igualada, bolcada amb la víctima 

L'Ajuntament, a més, va anunciar el passat dijous que manté la voluntat de personar-se com a acusació particular en el cas. 

L'alcalde del municipi, Marc Castells, ha celebrat la detenció tot dient que espera que «li caigui tot el pes de la llei». I ha admès que, aquell «crim de violència extrema» va generar molta «angoixa i patiment» a la ciutadania.

La prohibició de Barcelona a les seves platges per aquest estiu

Finalment, la mare de la nena va explicar ahir que la família continua «en xoc» pels fets ocorreguts. Tot i això, la seva filla, que es va passar un mes a l'hospital després de la salvatge violació, ha tornat a estudiar perquè, segons la mare, «vol tenir un nou futur».