Vecina de Lucena (Córdoba)

«El gos ha matat el meu fill»: Els crits de la mare de l'infant mort a Espanya

Un pastor belga va entrar a l'habitació on dormia el menor per motius que es desconeixen

La localitat cordovesa de Lucena està de dol per la mort d'un nen de cinc anys en un succés tràgic, a causa de l'atac d'un gos. Els veïns recorden horroritzats els crits esgarrifosos de la mare, que van despertar el veïnat. Els fets es van produir la matinada de dissabte a diumenge a Lucena, a la província de Còrdova, en una finca que cuidava la família del menor.

Allà hi vivia l'animal que va atacar el nen, un pastor alemany que era propietat dels amos de la casa. De matinada, mentre el nen dormia a la seva habitació, el gos va entrar i el va atacar per motius que encara s'estan investigant. Llavors, els veïns van començar a sentir uns crits esquinçadors: «El gos ha matat el meu fill», exclamava la mare del menor després de trobar al seu fill ple de sang.

Els informatius de 'Telecinco' ha visitat la localitat per informar dels fets, i ha donat veu a alguns veïns que van presenciar l'esglai de la mare. «Vaig sortir a la finestra, li vaig preguntar què passava i ella em va respondre que el gos havia matat el seu fill». El nen va ser traslladat ràpidament a l'hospital, mentre els pares demanaven més celeritat als serveis d'emergència. «Ràpid, correu més, que el meu fill es mor», deia el pare de la criatura, segons el testimoni d'aquesta mateixa veïna.

Malauradament, no es va poder fer res per salvar la vida del menor, que va entrar mort al centre de salut. Segons fonts de la investigació, tenia ferides profundes al coll i la resta del cos. 

Les circumstàncies de l'incident

Els pares del nen treballen a la finca on ha succeït la tragèdia. Hi feien de masovers. Els propietaris del mas tenien un pastor belga fent les funcions de vigilància nocturna. En un moment de la nit, sense saber com ni per què, el gos va entrar a l'habitació del menor i el va atacar.

Els veïns, de fet, posen ara l'atenció sobre el gos que ha provocat la mort de l'infant. Algunes veïnes diuen que ja n'havien advertit, de la perillositat del gos, que ara ha quedat sota custòdia policial a l'espera que s'aclareixin els fets. La justícia haurà de determinar ara la responsabilitat de cadascú en aquest incident, i decidir què fer amb el gos.

Segons 'El Dia de Còrdova', el gos tenia microxip i no era considerat d'una raça potencialment perillosa. Això apuntaria a un incident fortuït, sense responsabilitats penals per als propietaris de l'animal. No obstant això, els veïns asseguren que no és la primera vegada que aquest animal ataca algú.

La Policia Nacional s'ha encarregat de les diligències sobre l'animal i l'habitatge ha quedat precintat com a objecte de la investigació. Els informes policials ajudaran a jutge a determinar què fer amb l'animal, que ara es troba custodiat a la Prefectura de la Policia Nacional. Segons els experts, el pastor belga és un animal rústic acostumat a viure a l'aire lliure. És un gos vigilant i actiu, de gran vitalitat.

Fora de la llista de gossos perillosos

L'article 2 del decret que regula la tinença d'animals perillosos a Andalusia recull nou races de gossos. Es tracta de races que, «pel seu caràcter agressiu, mida o potència de mandíbula, tenen la capacitat de posar en perill la vida de les persones». En aquesta llista no hi ha el pastor belga malinois, la raça del gos que va matar el nen. De fet, cap varietat de pastor consta a la llista de gossos potencialment perillosos.


El pastor belga és un gos nascut per guardar el ramat i la propietat. Reuneix les millors qualitats d'un animal preparat per fer de gos guardià, de defensa i de servei. És molt utilitzat en els cossos de seguretat, encara que és calmat i sense una excessiva agressivitat.

Un gos agressiu, segons els veïns

Però la condició de gos potencialment perillós no depèn només de la raça. També s'inclou als que hagin estat ensinistrats per a l'atac i manifestin un caràcter agressiu o hagin provocat atacs anteriorment. Per acreditar-ho hi ha d'haver una denúncia prèvia, o proves dels atacs. Els veïns asseguren que el gos assassí de Lucena té antecedents per agressivitat. Diuen que ja havia protagonitzat altres atacs amb anterioritat.