Muntatge Esther López i guardia civil

El Govern espanyol anuncia novetats sobre la mort d'Esther López

La mort d'Esther López es podria esclarir abans del que es creia

Els investigadors segueixen treballant en el cas d'Esther López. El 12 de gener passat se li va perdre la pista i no va ser fins al 5 de febrer quan es va localitzar el seu cadàver. Des de llavors han sorgit moltes preguntes que no han obtingut cap resposta.

La delegada del Govern a Castella i Lleó, Virginia Barcones, assenyalava durant les últimes hores que s'estan fent «passos ferms» per aclarir el succés. Creu que «tan aviat com sigui possible» es coneixeran els detalls del que va passar la nit de la desaparició a la localitat val·lisoletana de Traspinedo.

De moment, les autoritats polítiques prefereixen anar amb compte amb què li va passar a Esther. «No hi ha cap novetat que es pugui fer pública», assenyalen. El cas es troba sota secret de sumari.

Tot i que han transcorregut gairebé dues setmanes des de l'aparició del cos, no cessen la investigació. Asseguren que la Guàrdia Civil «segueix treballant amb la mateixa intensitat des del primer dia». En primer lloc per trobar-la i un cop localitzada per «esclarir els fets i les responsabilitats que se'n derivin».

«Les diferents unitats especialitzades continuen treballant per esclarir el que va passar», insistia Barcones. Va mostrar la plena confiança en què l'operació doni els seus fruits, mantenint en tot moment la prudència.

La principal hipòtesi que tenen en aquests moments els agents, segons Antena 3, és que podria haver estat víctima d'un atropellament. Això podria explicar l'hemorràgia interna que van detectar les anàlisis. En qualsevol cas, hi ha altres línies de recerca obertes, sense descartar cap teoria.

Muntatge fotogràfic dels veïns de Traspinedo i Esther López.
Els amics d'Esther López volen respostes per tot el que ha succeït. | Europa Press

Segons els resultats de l'informe preliminar de l'autòpsia, presentava signes de violència compatibles amb traumatismes. Els encarregats d'aquest cas sospiten que Esther López va poder morir entre les 05.40 i les 05.50 del dia de la seva desaparició.

El motiu que els porta a pensar això és que a les 05:40 van detectar activitat al seu telèfon mòbil. Passats aquells deu minuts ja no va contestar a les trucades de la seva mare.

Fins avui s'ha pres declaració a tres persones. Dues d'aquestes persones van passar les últimes hores amb la noia i van sortir d'un bar a les 02.30 hores. Tot seguit es van muntar en un cotxe i se'ls va perdre la pista.

La informació aportada per un d'ells no és gaire creïble per als agents. Sobretot perquè han comprovat amb els dies que els han anat ometent detalls, arribant a donar fins a tres versions diferents. Hi va haver una tercera persona a qui se li va prendre declaració i va ser detinguda, però va quedar en llibertat provisional davant de la falta d'indicis.

Els amics que van acompanyar la víctima aquella nit poden tenir la clau del que va passar. Segons recull Ok Diario, un d'ells va confirmar als seus amics que havien consumit drogues dures aquella matinada. Un detall que es va amagar a la Guàrdia Civil i que podria explicar moltes coses.

Fotomutatge del rostre d'Esther López i els assistents del seu funeral
El funeral d'Esther pot revelar algunes pistes als investigadors. | Catalunya Diari
 

El cas d'Esther López, pendent de l'informe toxicològic

Per resoldre la mort d'Esther López serà molt important conèixer l'informe toxicològic. Els investigadors assenyalen que determinarà quin tipus de substàncies va poder consumir o si es trobaven al seu organisme quan va morir.

Des de l'entorn de la noia neguen que prengués drogues. Tot i això, aquest tipus de substàncies no resultarien desconegudes per a un dels investigats. Fa uns anys ja va ser detingut a l'aeroport de Barajas després de ser interceptat amb una certa quantitat damunt.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
El cadàver d'Esther López es va trobar a la cuneta d'una carretera. | Europa Press
 

Com sol ser habitual en aquest tipus de successos, els agents també recorren a les imatges de l'enterrament per extreure'n alguna conclusió. Analitzen les persones que van estar amb els seus pares al comiat, intentant identificar possibles sospitosos.

La desaparició i la posterior mort d'Esther López ha deixat commocionat el seu poble. Viuen amb la por al cos des de llavors i reclamen més avenços en la investigació.