Un tauró blau nedant al mar

Gran ensurt: apareix un tauró de dos metres en una platja d'Espanya

Gran ensurt: apareix un tauró de dos metres en una platja d'Espanya

Aquest estiu atípic té desconcertats fins i tot els animals marins. Ahir, un tauró blau de dos metres de llargada s'ha acostat fins a una de les platges més concorregudes d'Espanya.

 

Els banyistes de la platja de Ponent a Benidorm van haver de sortir de l'aigua per la visita d'un tauró blau. L'equip de seguretat va custodiar la riba durant el matí perquè ningú s'aventurés a entrar a l'aigua.

 

L'equip d'emergències va actuar seguint el protocol pautat en aquests casos. Sobre les dos quarts d'onze, la platja alacantina va ser completament desallotjada.

 

 

Els agents de la Policia Local de Benidorm i la Guàrdia Rural van treballar per analitzar de quina espècie es tracta i quins són els motius que el van portar fins a la riba.

 

D'una banda, s'estudia la hipòtesi que l'animal estigués ferit i per això acudís a la vora. Si això fos cert, els experts es posarien mans a l'obra per a curar l'esqual.

 

L'altra idea que sostenen té relació amb les necessitats del tauró. En aquest cas, defensen la idea que el tauró nedés fins a la platja a la recerca de recursos, no per trobar-se lesionat. Si fos així, els esforços de les autoritats s'unirien per a tornar el tauró al seu hàbitat, mar endins.

 

Els banyistes s'obliden de la covid davant l'arribada del tauró

L'exemplar de dos metres que ahir al matí va rondar la platja de Ponent de Benidorm va generar gran expectació entre els banyistes.

 

En primer lloc, els estiuejants es van endur un bon ensurt. Després, l'arribada del tauró de dos metres es va convertir en un espectacle.

 

Els banyistes es van aglomerar per a fer fotografies del tauró i gravar-lo. Per un moment, tothom es va oblidar de la covid.

 

Un gran cúmul d'espectadors es van ajuntar al voltant de la riba per no perdre's el succés. Per descomptat, n'hi havia molt pocs amb mascareta. Tampoc es va respectar la distància social imposada per les autoritats sanitàries.

 

Aquest succés no va passar desapercebut a Twitter. L'arribada d'aquesta espècie marina a la riba va quedar relegada a un segon pla. Mitjançant aquesta plataforma social, es va denunciar la conducta dels allà presents.

 

«L'expectació per a veure i fotografiar l'esqual anul·len qualsevol precaució de distància de seguretat anti covid-19», va escriure un usuari.

 

 

Hi ha qui ja especula sobre les conseqüències futures de l'arribada del tauró a la platja espanyola. «D'aquí a una setmana, brot de covid a Ponent causat per un tauró», comenta un altre usuari.

 

La quantitat d'estiuejants que es van apuntar a observar el fenomen, sense mascareta i sense mantenir la distància uns dels altres, preocupa.

 

El tauró va ser albirat a la vora de la platja per un socorrista

Segons han informat, un socorrista d'aquesta platja va donar la veu d'alarma després de veure l'aleta de l'animal. Tot seguit va informar la Policia Local i va desallotjar la zona de bany.

 

L'Ajuntament de Benidorm va utilitzar un dron per a estudiar els moviments del que semblava ser una tintorera de dos metres.

 

A més, el servei de salvament i socorrisme de Benidorm va intentar treure a l'animal de la badia, però sense èxit.

 

El tauró va preferir anar fins a la platja, com han testificat les imatges que s'han fet virals a les xarxes socials.

 

Els biòlegs de l'Oceanogràfic de València també van ser avisats perquè col·laboressin en la captura de l'esqual.