IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Enxampen un conductor d'autobús utilitzant el mòbil al volant a Barcelona

Un usuari l'ha gravat i ha compartit el clip a les xarxes socials | El departament de Territori i Sostenibilitat ha obert un expedient administratiu a l'empresa Monbus

L'empresa de transports Monbus ha estat expedientada per la Generalitat, després que un dels seus conductors hagi estat enxampat utilitzant el mòbil al volant. Tota la polèmica ha començat arran d'un vídeo compartit a les xarxes socials, en el qual s'observa clarament com el treballador sosté el dispositiu electrònic a la mà mentre el seu vehicle està en marxa, aquest dijous a les vuit del matí, anant cap a Barcelona.

De fet, les imatges capten els moments exactes en els quals l'home acaba soltant el volant del tot per poder gesticular o teclejar. De fet, nombrosos usuaris han denunciat que aquesta pràctica és molt més comú del que es creu en els trajectes operats per la companyia entre Igualada i la ciutat comtal. Davant l'allau de queixes, el departament de Territori i Sostenibilitat ha avançat que ja hi ha un expedient administratiu contra la mencionada empresa, per poder esclarir els fets, i adoptar les mesures necessàries. 

Monbus es defensa i assegura que no tolera «aquestes imprudències»

A través de les xarxes socials, la mateixa empresa expedientada ha reaccionat per intentar calmar els ànims. «Tenim política zero tolerància amb aquestes imprudències», ha assegurat Monbus, que ha demanat a l'autor del vídeo que els faciliti l'hora de sortida i d'origen per poder enviar «un informe amb la incidència al cap del servei».

La DGT vol endurir les sancions per utilitzar el mòbil

Cal dir que la utilització del mòbil al volant és una de les principals infraccions que sanciona la policia a les carreteres. Una inconsciència que s'ha convertit en un dels principals motius de sinistralitat, a banda de l'excés de velocitat. Segons el director de la Direcció General de Trànsit (DGT), Pere Navarro, el problema és que «s'ha perdut sensibilitat», i és per això que ha avançat que s'adoptaran mesures «concretes, possibles, útils i realitzables». 

Els conductors que utilitzin el mòbil al volant podrien perdre fins a sis punts del carnet
Els conductors que utilitzin el mòbil al volant podrien perdre fins a sis punts del carnet | cedida

En aquest sentit, l'organisme està estudiant la possibilitat de castigar amb encara més duresa aquesta infracció, augmentant la pèrdua de punts dels dos actuals als sis, tot i que no descarten que finalment siguin quatre. A banda, també es volen endurir les penalitzacions per no portar els elements de seguretat, o sobrepassar els límits de velocitat. 


Comentaris

envia el comentari