Un tren de Rodalies Barcelona.

Un tren atropella greument una persona a Catalunya

Fins al moment no ha transcendit l'estat de la víctima

De nou, un tràgic succés amb Rodalies com a protagonista dels fets. Un tren regional de la línia R16 de Rodalies de Catalunya, ha atropellat una persona.

Greu incident a Rodalies a causa d'un atropellament a una perosna. D'aquesta manera, ha calgut interrompre la circulació entre Gavà i El Prat de Llobregat, al Baix Llobregat.

Així ho han informat els responsables de Rodalies al seu compte de Twitter.

«Interrompuda la circulació entre Gavà i El Prat de Llobregat per atropellament d'una persona. Gestionant servei alternatiu per carretera. Servei de trens entre Sant Vicenç de Calders i Gavà i entre Estació de França i El Prat. Desviaments de trens regionals via Vilafranca».

Fins al moment, encara no se sap com s'ha originat el tràgic succés ni les seves causes. Tampoc ha transcendit l'estat de la víctima que ha estat atropellada.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

Un tren accidentat a Vila-seca

Un tren regional de la línia R16 de Rodalies de Catalunya que anava de Barcelona a Tortosa i una locomotora de l'empresa Captrain van xocar aquest diumenge 12 de juny sobre les 21:50 hores al baixador de Vila-seca, al Tarragonès.

Segons Renfe, al tren hi havia uns 100 passatgers al comboi i la topada va deixar 20 contusionats de diversa consideració.

L'operador ferroviari va activar els protocols de seguretat en coordinació amb el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil.

Adif, per la seva banda, va explicar que el es va produïr per un error de frenada de la locomotora de mercaderies. L'incident, va obligar que la circulació per Vila-seca estigues suspesa en ambdós sentits.

Precisament Protecció Civil va posar en alerta el pla d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat) arran de l'accident.

Els Bombers de la Generalitat van activar 12 dotacions, entre les quals el Grup d'Actuacions Especials (GRAE).

Finalment, tècnics de Renfe van retirar aquest dimarts a la matinada el tren de Vila-seca que es va accidentar diumenge i va quedar normalitzat el servei a les línies R14, R15 i R16 de Rodalies, segons va informar l'operador ferroviari. 

Els Mossos d'Esquadra estan investigant les causes del xoc frontal entre una locomotora i un tren de Rodalies, que va causar diversos ferits. 29 persones van ser atesos pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), entre els quals hi havia inicialment sis ferits greus. D'aquests, quedava aquest dilluns a la nit una persona ingressada a l'hospital, amb pronòstic favorable.