Imatge d'una ambulància.

Mor un nen de 7 anys de manera tràgica en una casa a Alacant

La mort de dos nens ofegats el mateix dia fa saltar totes les alarmes

Continua l'onada de tràgiques morts per ofegament a Espanya. Ja és l'arrencada més mortífera de la temporada d'estiu en anys. Durant les últimes hores s'ha conegut la mort d'un nen de 7 anys a una piscina d'Alacant. El menor va quedar atrapat amb la mà a la reixeta de la piscina.

L'accident es va produir només unes hores després de la mort d'un nen d'11 anys en una piscina de La Puebla de Alfindén (Saragossa). Aquests nous ofegaments confirmen la dramàtica tendència dels mesos de maig i juny. Les autoritats fan una crida a extremar les precaucions.

L'onada de calor que viu Espanya ha avançat unes setmanes l'inici de la temporada de bany. Aquesta seria una explicació de l'onada d'ofegaments mortals al maig, la més mortífera des del 2016. Les xifres del que portem de juny confirmen aquest tràgic repunt.

Es va quedar atrapat i no va poder sortir

La Policia Nacional investiga la mort d'un nen de 7 anys en una piscina comunitària a Alacant. Els fets van passar ahir a la tarda al barri de Cabo de las Huertas, a la capital alacantina. Les primeres indagacions apunten que el menor es va quedar atrapat i no va poder sortir.

Piscina
El nen es va quedar atrapat i no va poder sortir. | CatalunyaDiari
 

Segons fonts policials, al menor se li va quedar la mà atrapada a la reixeta del desguàs situat al fons de la piscina. Es desconeix si el menor estava sol o acompanyat dels pares, de nacionalitat brasilera. Però sí que sembla clar que el nen es va llançar a l'aigua sense la presència del socorrista.

Els fets van passar després de les 15.30 hores, i l'horari del socorrista havia acabat una hora abans. Això hauria impedit que el nen rebés ajuda immediata quan es va trobar en la desesperada situació de veure's atrapat. Quan altres persones se'n van adonar, ja era massa tard.

Els veïns el van socórrer

El tràgic accident va tenir lloc en una piscina comunitària d'una urbanització que té socorrista fins a les 14.30 hores. El nen es va quedar atrapat sense poder sortir fins que altres usuaris de les instal·lacions es van adonar. Aquests veïns van intentar socórrer el menor, però no ho van aconseguir.

El servei d'emergències va rebre l'avís i una patrulla de la Policia Local d'Alacant va ser la primera a arribar. Els agents van iniciar les maniobres de reanimació cardiopulmonar, però el menor no reaccionava. Els sanitaris van reprendre les feines, però només van poder confirmar la mort del nen.

Una comitiva judicial es va desplaçar fins al lloc per autoritzar l'aixecament del cadàver i el seu trasllat a l'Institut de Medicina Legal. La Policia Nacional va obrir una investigació, i està previst que el socorrista presti declaració avui mateix. També declararan els veïns que van socórrer la víctima.

La policia investiga les causes del succés

La prioritat dels investigadors en aquest cas és determinar si el socorrista va complir el seu horari o si es va produir un cas de negligència. Tractaran d'establir si hauria d'haver estat al seu lloc de treball quan va passar l'accident. També s'investiguen els tutors legals del menor mort.

La policia també estudia l'estat del manteniment del fons de la piscina, per si podria concórrer un delicte de negligència. En aquest cas seria responsabilitat de la comunitat de veïns. Sembla evident que en el succés podrien concórrer diversos errors que van resultar fatals.

Fa dues setmanes, un nadó de 19 mesos va morir ofegat després de caure a l'aigua en una piscina privada a Aigües de Busot, al nord d'Alacant. La mort d'aquest menor de 7 anys afegeix un nou cas en aquesta tràgica primavera. I no són casos aïllats, sinó que està passant a tot el país.

Dos nens morts el mateix dia

Unes hores abans de la mort d'aquest nen, va tenir lloc una altra mort per ofegament d'un menor a Espanya. Va passar a La Puebla de Alfindén, a Saragossa. Un nen d'11 anys que estava d'excursió amb la seva escola a les piscines municipals va morir ofegat en circumstàncies que es desconeixen.

Piscines municipals
Piscines municipals de La Puebla de Alfiindén. | Arxiu
 

Segons fonts municipals, el nen i els seus amics havien estat jugant un partit de futbol abans de llençar-se a l'aigua per refrescar-se. Els menors es van veure alarmats perquè un d'ells no sortia de l'aigua, i va ser rescatat per una professora. Van intentar reanimar-lo durant una hora, però va acabar morint.

El nen que va morir es deia Mohamed, era d'origen marroquí, i per ara no se saben les causes de la seva mort. Una possibilitat és que morís ofegat, però no descarten que la causa fos un cop de calor. Davant l'onada de calor que viu el país, demanen que s'extremin al màxim les precaucions.