Guàrdia civil

Mor un nen d'11 anys que estava d'excursió amb la seva escola a Saragossa

Ha aparegut ofegat a les piscines municipals de La Puebla de Alfindén

Un alumne de cinquè de primària que estava d'excursió amb el col·legi ha mort a La Puebla de Alfindén, Saragossa. Segons revela l' 'Heraldo' d'Aragó, el menor ha mort ofegat a les piscines municipals. Ara s'estan investigant les circumstàncies de l'accident.

El que se sap de moment és que el nen d'11 anys, alumne del col·legi 'Los Albares', va morir ofegat a la piscina. La policia ha anat al lloc dels fets i estan recollint més informació sobre els fets. 

En tot cas, es tracta d'una nova mort per ofegament en un any que segurament farà un rècord. El mes de maig passat va ser el més mortífer des del 2016 i el que portem de juny confirma la tendència a l'alça. Moltes de les víctimes són menors, i les autoritats demanen extremar les precaucions.

Ha tornat a passar: mor un nen ofegat

El menor mort tenia 11 anys i era alumne de 5è de Primària al col·legi 'Los Albares' de La Puebla de Alfindén. Havia anat d'excursió amb els seus companys a les piscines municipals. Per raons que encara es desconeixen, el menor ha estat rescatat amb signes d'ofegament.

Piscines municipals
Piscines municipals de La Puebla de Alfindén | ARCHIVO

Han trucat a emergències perquè un nen s'havia ofegat a la piscina. Un metge de la localitat i personal del 112 s'han traslladat ràpidament cap al lloc per intentar reanimar el nen. Ho han estat intentant durant una hora, però tot ha estat en va.

El 112 ha mobilitzat també una psicòloga per atendre els familiars de la víctima, que segons ha comunicat són d'origen marroquí. Quan s'ha produït l'accident a la piscina hi havia els alumnes de l'escola i poca gent més. Pel que sembla, el recinte compta amb socorrista tal com marca la normativa.

La policia ha obert una investigació

La Policia Local i la Guàrdia Civil han fet acte de presència a les instal·lacions per obrir una investigació. L'ajuntament ha fet un comunicat explicant els fets i anunciant el tancament de la piscina uns dies. La notícia ha causat una gran consternació al poble.

L'onada de calor que viu Espanya fa augmentar l'afluència de banyistes en rius, embassaments, piscines i platges. Això ha comportat també una intensificació en els avisos per ofegament, molts mortals. Les autoritats es mostren preocupades davant d'aquest augment.

Des de començament d'any ja s'ha experimentat un augment significatiu dels ofegaments respecte anys anteriors. Els experts apunten que la calor pot tenir-hi relació, ja que hem començat abans amb la temporada de bany. En vista d'això, fan una crida sobretot a les famílies de menors.

Els experts recomanen vigilància

En aquest inici de la temporada d'estiu s'estan percebent morts de menors per distraccions. En aquest sentit, cal tenir present la importància d'una vigilància activa dels menors quan són a prop de l'aigua. Això és especialment important a la franja d'edat dels més petits.

Piscina
Rècord d'ofegats aquest any a zones de bany a Espanya | Catalunya Diari

També cal reforçar l'educació dels adolescents, tot recordant les pautes bàsiques de prudència a zones de bany. Pel que fa a aquest ofegament mortal , encara és aviat per treure'n conclusions, i s'està esperant l'autòpsia. Però és un nou toc d'atenció en plena onada d'ofegaments.

Sense anar més lluny, el 7 de maig passat va morir un nen de dos anys que era a l'UCI després de ser rescatat d'una piscina a Coín, Màlaga. Els seus familiars l'havien perdut de vista i el van trobar minuts després surant a l'aigua. Tot just uns dies després s'ha produït aquesta nova desgràcia.