Imatge de Roberto Ávila amb la seva dona i la seva filla.

Roberto, el pare que ha donat la vida per la de la seva filla de 4 anys

Va interrompre el seu tractament de càncer per destinar tots els recursos a la salut de la nena

Diuen que no hi ha amor més fort que el d'un pare pels seus fills i el cas de Roberto Ávila n'és un bon exemple. Aquest pare de família va suspendre el seu tractament de càncer per destinar tots els recursos a la seva filla Andy, que també estava malalta. Ha mort després d'haver salvat la vida de la nena.

Roberto Ávila tenia 37 anys i li havien diagnosticat un càncer d'estómac fa tot just uns mesos. Va començar llavors un costós tractament per tractar de curar la seva malaltia amb el suport de la seva família. Però el pitjor encara havia d'arribar, i és que poc després van diagnosticar la seva filla amb un càncer cerebral.

Per sort, el càncer de la nena estava en un estat inicial i el pronòstic era optimista. Tanmateix, també necessitava un costós tractament que se sumava al del pare. Aleshores Roberto va prendre la decisió d'interrompre la seva teràpia per enfocar tots els recursos a la salut de la nena.

La dràstica decisió de Roberto Ávila

La història de la família Ávila González comença fa uns anys a Mèxic, quan Andrea i Roberto van unir les seves vides en matrimoni. Del seu amor va néixer fa 4 anys una preciosa nena a qui van posar de nom Andy. La petita va començar a trobar-se malament fa unes quantes setmanes, i van descobrir que tenia càncer.

Imatge del casament de Roberto Ávila.
Roberto i la seva dona formaven una bonica família. | Xarxes socials
 

Roberto Ávila es trobava en ple procés de tractament per un càncer d'estómac que li van diagnosticar el 2021. Aquests tractaments són molt costosos a Mèxic, i la família Ávila González no podia fer front als dos casos. Així que el pare va renunciar al seu per salvar la vida de la nena.

Familiars i amics van iniciar una campanya per recaptar diners i així poder salvar la vida de tots dos. Han organitzat rifes, actes i peticions de famosos per pagar els tractaments, però no han arribat a temps. El càncer de Roberto es trobava en un estadi avançat i ha acabat morint.

Últimes paraules d'Andrea al seu marit

El passat 11 de juny, Roberto Ávila va morir de càncer mentre la seva filla continua lluitant perquè el seu sacrifici no sigui en va. La interrupció del tractament va ser determinant per a la mort prematura d'aquest home. El seu cas ha fet la volta al món com a exemple de sacrifici pels fills.

La seva dona Andrea ha tingut unes últimes paraules cap a Roberto a través d'una publicació a Facebook: «Vas complir la teva promesa, no et vas rendir, ara sé que seguiràs amb la promesa de vetllar Andy per sempre i per mi des del cel. Et trobarem tant a faltar..., jo compliré la meva promesa i tindré cura de la nostra princesa».

Famosos del país com Luis Mario Garza, cantant del Grupo Pesado, han compartit la història a les seves xarxes socials. Això ha ajudat a difondre el cas de la família. Ara demanen més diners per continuar pagant el tractament d'Andy i que aquesta nena pugui salvar-se.

Andy continua lluitant per la seva vida

Andrea ha explicat que la seva filla Andy va ser sotmesa a una cirurgia neurològica el 24 de maig passat. Li van extirpar un tumor de sis centímetres a l'hemisferi esquerre del cervell. Però ara necessita sis sessions de radioteràpia i set mesos més de químio per eliminar la resta de tumors.

Fotomuntatge de la família i una persona ingressada en un hospital.
La nena continua lluitant per la seva vida a l'hospital. | CatalunyaDiari
 

La nena es troba en teràpia intensiva en un hospital de Monterrey, on continua intubada. Continua tenint tumors al cervell i a la columna vertebral, que hauran de ser eliminats en els pròxims mesos. De moment està millorant i aviat podrien despertar-la.

Roberto Ávila era doctor de professió i, per tant, coneixia perfectament les conseqüències d'abandonar el seu tractament. Així i tot, va decidir fer-ho amb l'esperança que «la seva princesa» se salvés. Ara tots estan pendents de què Andy tiri endavant i un dia pugui conèixer la gesta del seu pare.