Porta amb cinta de la policia

Troben morta una noia de 24 anys a casa de la seva amiga a Galícia

Tot i que esperen els resultats de l'autòpsia, els agents creuen que es tracta d'una sobredosi

La Guàrdia Civil investiga la troballa del cadàver d'una noia de 24 anys en un domicili d'A Estrada (Pontevedra). El cos sense vida de la noia va aparèixer a casa de la seva amiga, on estava passant uns dies. És un domicili ubicat al carrer Iryda, al nucli antic del poble.

Els agents van identificar la dona morta com a NSL, veïna d'A Estrada, de 24 anys. Pel que sembla, la noia estava passant uns dies a casa de la seva amiga, el mateix lloc on va ser trobada sense vida. La investigació policial se centra ara a aclarir les causes de la mort i la seva naturalesa.

Inicialment no sembla que sigui una mort criminal, i la policia treballa amb diverses hipòtesis. Ahir se li va practicar l'autòpsia al cos de la noia i les autoritats policials i judicials estan esperant a rebre els resultats. Això posarà una mica més de llum a aquest estrany succés.

Creuen que va morir d'una sobredosi

Segons ha avançat El Faro de Vigo, la Guàrdia Civil de Pontevedra ha establert una hipòtesi principal sobre aquesta mort. Creuen que la noia tenia problemes d'addicció i va morir d'una sobredosi. Així i tot, no descarten altres hipòtesis, com el suïcidi, i esperen els resultats de l'autòpsia.

Pla de detall de la Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil sospita que es tracta d'un problema d'addicció. | Guàrdia Civil
 

El que sí que descarten és una mort violenta, ja que el cos de la dona no presentava signes de criminalitat. No tenia marques de defensa ni ferides o cops que poguessin fer pensar en un crim. Quan falta una conclusió final, tot apunta que va patir una sobredosi.

La investigació continua en marxa i està en mans dels agents de la Guàrdia Civil. Avui a les 20:45 està previst que la noia sigui enterrada a l'església de San Paio, a A Estrada. El municipi es troba encara esglaiat per la notícia de la mort d'aquesta jove, que era molt coneguda.

Consternació al municipi

Va ser la mateixa amiga de la jove la que la va trobar inconscient al seu domicili i en veure que no responia va trucar a emergències. Els efectius sanitaris van confirmar la mort de la noia, que no presentava signes aparents de violència. Una comitiva judicial es va desplaçar fins al domicili particular.

Després d'ordenar l'aixecament del cadàver, aquest va ser traslladat a l'institut anatòmic forense per fer-li l'autòpsia. Aquesta haurà de determinar si, com la policia sospita, va morir d'una sobredosi de droga. Per això hauran de fer-li anàlisis toxicològiques, que es poden tardar uns dies.

El cas ha generat un gran enrenou en aquesta localitat pontevedresa de 22.000 habitants. La noia era molt coneguda i, pel que sembla, tenia problemes d'addicció que podrien estar darrere de la tragèdia. Avui serà acomiadada en la intimitat pels seus, mentre intenten aclarir els fets.

Apareix un altre cadàver de manera misteriosa

També a la província de Pontevedra, a la localitat d'Arcade (Soutomaior), els agents investiguen l'aparició d'un altre cadàver. Uns joves van trobar el cos ahir, a última hora de la tarda, a una casa abandonada. Van avisar el 112 després de veure una mà entre un munt de runes.

Imatge d'un cos en un dipòsit de cadàvers
Investiguen la identitat del cadàver aparegut a Soutomaior. | CatalunyaDiari
 

La Guàrdia Civil es va desplaçar fins a casa en ruïnes, on van trobar un cadàver en avançat estat de descomposició. La troballa va despertar una gran expectació entre els veïns, que no van dubtar a acostar-s'hi. Aviat van començar a esmentar el nom de Manuela Barbosa Sousa.

Es tracta d'una dona de 66 anys que va desaparèixer fa un any al nucli urbà del poble. Tot i això, la roba i la morfologia del cos del cadàver ha determinat que es tracta d'un home d'uns 55-65 anys. Tot apunta que es tracta d'un indigent que vivia a l'edifici i a qui fa dies que no veien.