Incendi a Catalunya

Primer gran incendi de l'estiu a Catalunya: més de 60 dotacions a Artesa de Segre

Protecció Civil ha demanat que es tanquin portes i finestres per la proximitat del foc

Actualització 20.30 hores

Després de més de cinc hores de treball constant per intentar controlar el foc, l'incendi de Baldomar continua actiu. Els Agents Rurals han confirmat que són unes 250 les hectàrees afectades. Els Bombers han volgut manifestar al seu perfil oficial de Twitter que han iniciat ja una reunió de coordinació amb altres cossos d'emergències i entitats com la Creu Roja ja estan presents a la zona per donar suport als possibles afectats.

De manera preventiva, les autoritats han demanat evacuar una casa de colònies de la zona. Han estat uns 40 els nens evacuats, però tots ells estan il·lesos.

Actualització 18.13 hores

Els Bombers han demanat confinament al nucli de La Clua. De moment, cap nucli habitat està amenaçat, però per precaució una vintena de veïns han marxat per voluntat pròpia i quatre més s'han confinat a casa seva o a l'església. 

Actualització 18.04 hores

Encara no s'ha pogut controlar l'incendi d'Artesa de Segre. Els Bombers continuen treballant, però es calcula que el foc ha cremat ja unes 150 hectàrees, segons han explicat els Agents Rurals.

Actualització 16.27 hores

Ara ja són 61 les dotacions que treballen per apagar l'incendi, nou de les quals són mitjans aeris. A més, els tècnics treballen també per conèixer les condicions atmosfèriques sobre l'incendi, és a dir, la temperatura i la direcció i força del vent. 

Notícia 15.08 hores

Migdia complicat per als Bombers de la Generalitat a causa d'un greu incendi a La Clua, poble del terme municipal de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà.

Ara mateix, segons ha publicat el cos de Bombers, són 55 dotacions les que estan treballant per apagar les flames que, tal com podem observar en les imatges, sembla que es tractaria d'un foc molt virulent.

Tant protecció civil com els Bombers, han recomanat a la població del nucli de La Clua que tanquin portes i finestres a causa de la proximitat del foc.

55 dotacions hi treballen ara mateix

D'aquesta manera, els Bombers han donat l'alerta del greu incendi a través del seu compte de Twitter.

«S'ha demanat a la població del nucli de La Clua que tanqui portes i finestres degut a la proximitat del fum de l'incendi», han publicat.

Afegint, «Hi som amb 55 dotacions 9 de les quals aèries».

Un incendi a Celrà

Un incendi en un camp de rostolls al municipi de Celrà, al Gironès, va obligar a tallar la circulació de trens entre Girona i Sant Miquel de Fluvià.

L'incendi va començar aquest dilluns a mitja tarda en un camp de rostolls on s'estaven fent bales de palla. Els Bombers van demanar tallar la circulació de forma preventiva a les sis de la tarda davant de la propagació de les flames cap a aquesta direcció.

Hi van treballar dos avions i un helicòpter i deu dotacions terrestres amb l'objectiu d'extingir les flames abans no creuessin la via del tren i la C-66.

Protecció Civil també va alertar, a través del seu compte de Twitter, el tall de la circulació de Rodalies en ambdós sentits. D'aquesta manera, els Bombers van demanar el tall de la circulació de trens entre Girona i Sant Miquel de Fluvià, ja que les flames s'havien originat molt a prop de les vies.

Per la seva banda, el cos de Bombers també van informar a través del seu compte de Twitter sobre el greu incident.

«Incendi en un camp de cereal a Celrà, avís 16:55 hores. Els Bombers hi estem treballant amb 12 dotacions terrestres i 3 aèries. Es treballa en el cap de l'incendi per evitar que salti les vies del tren i la C-66», van publicar.