Elena del Pozzo

Troben morta Elena, la nena de 5 anys que buscaven, i la seva mare ho confessa tot

Martina va matar la seva filla i es va inventar que l'havien segrestat tres homes encaputxats

Martina Patti, una dona de 23 anys, es va presentar dilluns a comissaria per denunciar el segrest de la seva filla. Des del principi la policia va trobar múltiples contradiccions en la seva versió. Després d'un llarg interrogatori, ahir es va acabar enfonsant i va conduir els agents fins al cadàver.

Aquest és el tràgic desenllaç de la desaparició d'Elena del Pozzo, una nena de 5 anys, a Catània (Itàlia). Tot el país ha contingut la respiració durant hores, amb l'esperança que la menor aparegués amb vida. La confessió de la mare i la troballa del cadàver han causat una gran consternació.

Martina ha reconegut haver matat la seva filla, però diu que estava fora de si i que no recorda per què ho va fer. La investigació apunta que va actuar com a venjança contra el seu ex, que havia iniciat una nova relació amb una altra dona. La gelosia la va empènyer a matar la petita de manera esgarrifosa.

L'assassinat horrible d'Elena

Segons fonts de la investigació, Martina va apunyalar la seva filla de manera salvatge al coll, a la cara i a l'esquena. Després va embolicar el cadàver amb cinc bosses d'escombraries i va intentar enterrar-lo amb un pic i una pala. Finalment el va cobrir tan bé com va poder amb un munt de terra i cendra.

Elena del Pozzo
Han trobat el cadàver de la nena assassinada | Catalunya Diari

Martina va trucar llavors a emergències i va explicar una història que la policia mai no es va creure. Segons va dir, la seva filla havia estat segrestada per tres homes encaputxats mentre eren dins un cotxe. Però amb prou feines va oferir detalls i tampoc no hi havia testimonis de cap assalt.

En revisar les càmeres de seguretat a la ubicació que va donar la dona, no apareixia cap segrest. Era evident que la mare s'ho havia inventat tot. Així, va passar a ser la principal sospitosa. Després de ser sotmesa a un intens interrogatori, va confessar el crim i va assenyalar la ubicació del cadàver.

Les últimes hores amb vida d'Elena

La nit abans de l'assassinat, la petita Elena havia dormit a casa dels seus avis paterns. La seva àvia la va portar a l'escola de bressol al matí, i la seva mare la va recollir a les 13.00 hores. Entre les 13.30 i les 15.00 va cometre el crim i va amagar el cadàver en una zona forestal.

Va ser llavors quan va fer la trucada d'emergència, i es va inventar una història en què fins i tot va acusar el  seu ex. Els investigadors asseguren que quan va confessar «semblava com si no hi fos, absent, com si no hagués fet el que va fer». L'exploració del cadàver va mostrar l'horrible mort d'Elena.

«Va ser un interrogatori dramàtic», assegura la lletrada que va assistir  Martina, «estava destrossada i actuava com si algú l'hagués posseïda». Per la seva banda, la família paterna de la nena assegura que la mare l'havia colpejada alguna vegada. Tenia una actitud autoritària, i Elena era feliç quan estava amb el pare.

Depressió, gelosia i psicosi

La principal hipòtesi de la investigació és que Elena del Pozzo, de 5 anys, ha estat víctima de violència vicària. És a dir, que la seva mare l'ha matat com a venjança per la gelosia malaltissa cap al seu ex. La parricida està en mans de la justícia, tot esperant els resultats psiquiàtrics.

«No sé què va passar pel meu cap quan la vaig colpejar, va ser com si en aquell moment jo fos una altra persona». Aquesta ha estat la confessió de la parricida que acusen d'homicidi voluntari i premeditat. Diu que no sap per què ho va fer, i que només recorda el ganivet, però poca cosa més.

Martina i Elena
Martina recull la seva filla a la llar d'infants abans de matar-la | CEDIDA

Marina Patti, graduada en educació física, va estar casada amb Alessandro del Pozzo i van tenir una nena, Elena. Ella el va deixar quan va conèixer un altre noi, i ell va iniciar una nova relació amb una altra dona. L'estreta relació de la parella d'Alessandro amb Elena hauria estat el detonant de la tragèdia.

Pel que sembla, Martina va desenvolupar una gelosia malaltissa que es va afegir a un quadre de depressió i psicosi. Un còctel explosiu que la va portar a planejar l'assassinat de la seva filla per fer mal al seu ex i a la parella d'aquest. El resultat, la mort salvatge d'una nena de 5 anys que ha paralitzat tot un país.