Les flames de l'incendi de Corbera d'Ebre

Novetats dels greus incendis forestals que encara cremen a Catalunya

Els Bombers estan treballant en diferents punts del territori per extingir les flames

Actualització 13.09

Incendi Solsonès

Els Bombers treballen amb un primer eix de confinament de 5.000 hectàrees per estabilitzar l’incendi de Castellar de la Ribera, Solsonès.

El cap està actiu i preocupa sobretot la franja del migdia i tarda, quan tornaran a caure les humitats i hi haurà temperatures encara més elevades.

Hi ha diferents focus, i el més extens i on s’estan destinant més mitjans és el de Sauró. Aquest matí estan treballant en aquest incendi quatre mitjans aeris, 16 camions, 10 màquines pesades i la UME.

El cap d’intervenció, Santi Lleonard, ha negat que aquest foc es deixés com a última prioritat dimecres al vespre, i ha argumentat que les condicions meteorològiques i la proximitat de la foscor no van permetre l’ús de mitjans aeris.

Incendi Artesa de Segre

L'incendi a Baldomar, a la Noguera, crema descontrolat i afecta una superfície de 940 hectàrees, segons dades provisionals.

Més de 500 hectàrees afectades a Artesa de Segre

A Artesa de Segre, a la província de Lleida, les autoritats han rebut un avís per un incendi cap a les 13.11 h. No ha transcendit com ha començat el foc, però se sap que s'ha originat a una superfície agrícola molt propera a la localitat de Baldomar. 

Actualment, són 55 les dotacions de Bombers treballant a la zona per poder extingir el foc, però durant el dia han ajudat més de 60 dotacions, nou de les quals eren mitjans aeris. 

No s'ha pogut controlar el foc encara i els Agents Rurals han comunicat que l'incendi ha afectat a més de 500 hectàrees, malgrat que aquesta xifra és provisional, ja que el foc té un potencial de més de 20.000. 

Per aquest motiu, com a mesura preventiva, les autoritats han demanat l'evacuació d'una quarantena de nens que estaven a una casa de colònies de la zona. Estan tots il·lesos, però els Bombers han considerat que era necessari prevenir per evitar possibles problemes. Els veïns del municipi de la Clua també han volgut marxar de la zona, però en aquest cas es tracta d'una decisió voluntària. 

Corbera d'Ebre és l'altre gran afectat

Cap a les 14.54 hores, els Bombers han rebut un altre avís a Corbera d'Ebre, a la província de Tarragona. Els Agents Rurals han confirmat que, de moment, són més de 200 les hectàrees cremades, però podria arribar 2.000, segons fonts oficials.

40 dotacions de Bombers continuen treballant per poder controlar el foc, però les altes temperatures i el fort vent dificulten la tasca. Les autoritats han aconseguit canviar el rumb del foc per portar-lo a una zona de camps, però encara falta per poder extingir-lo. 

Cinc incendis més a Catalunya

Durant el dia d'avui, els Bombers han rebut alertes de cinc incendis forestals més a diferents zones de Catalunya. Afortunadament, es tracta d'incendis més petits.

Els dos primers són al Coll de Nargó i Gavarra, a Lleida. Es tracta de dos incendis molt propers que són petits, però no s'han pogut extingir encara perquè estan situats en zones de difícil accés. 

Un altre incendi és el de Castellar de Ribera, al Solsonès, on treballen cinc dotacions terrestres de Bombers.  A Olina hi ha dues dotacions més treballant-hi, després de rebre un avís a les 19.22 h.

Finalment, les autoritats van rebre un altre avís a les 17.12 h a Foradada, on han treballat nou dotacions terrestres. En aquest últim, el foc està completament controlat.