Un dels detinguts del grup criminal que llogava pisos turístics a Barcelona per fabricar-hi drogues sintètiques

De pisos turístics a laboratoris de drogues: l'entramat d'una banda a Barcelona

S'han detingut 10 persones i s'han decomissat grans quantitats d'MDMA, cocaïna, heroïna, haixix i ketamina

Un grup criminal especialitzat en la fabricació i el tràfic de drogues sintètiques estava establert enmig del districte de l'Eixample de Barcelona. La banda feia des d'aquí tot l'operatiu de narcotràfic fins que, a mitjans de febrer, una operació conjunta de Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Agència Tributària, la va desarticular.

El modus operandi del grup criminal era senzill. Els membres de l'organització llogaven pisos turístics a la capital catalana a través de portals d'internet. Un cop l'aconseguien, instal·laven laboratoris mòbils on tallaven i preparaven la droga per a la seva posterior distribució arreu de l'Estat.

Hi havia molta mobilitat per no aixecar sospites entre els veïns dels immobles. L'operació policial ha finalitzat amb 10 detinguts i el decomís de grans quantitats de drogues com MDMA, metamfetamina, cocaïna, heroïna, haixix, ketamina i cocaïna rosa.

La distribució de la droga: per paqueteria postal

La policia va iniciar la investigació després d'una important troballa. Es van detectar diversos paquets enviats per correu postal des de Barcelona a las Palmas de Gran Canària, amb més de 200 grams de cocaïna ocults al seu interior.

En una primera actuació a las Palmas es van fer dos escorcolls en habitatges i es van detenir tres persones (els receptors dels paquets) com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues.

Les indagacions policials van permetre destapar que l'enviament procedia d'una organització criminal establerta a Barcelona i es va crear un equip conjunt de recerca d'agents de Mossos d'Esquadra, de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil i de vigilància duanera de l'Agència Tributària.

A mesura que avançava la investigació es va descobrir que aquesta organització criminal s'havia establert al districte barceloní de l'Eixample i que llogava pisos turístics que s'oferien en diversos portals d'internet en els quals instal·laven laboratoris mòbils per tallar i preparar la droga destinada a la seva distribució posterior.

Aquests moviments itinerants intentaven no aixecar sospites sobre la seva activitat il·lícita entre els veïns dels immobles. Un cop preparada la droga, la distribuïen per paqueteria postal a diverses localitats de l'Estat.

Quatre litres d'èxtasi líquid, tota classe de drogues i 6.265 euros en efectiu

A mitjan febrer es van realitzar escorcolls en tres habitatges i dos trasters a l'Eixample en els quals es van intervenir quatre litres d'èxtasi líquid, un litre i mig de popper, 910 grams de substància de tall, 520 grams de metamfetamina, 440 grams de pastilles d'MDMA, 190 grams d'èxtasi en pols, 80 grams de ketamina, 193 grams d'haixix, 7 grams d'heroïna, 3 grams de cànnabis i 14 grams de cocaïna rosa. També 563 pastilles de sidenafil, més de 40 pastilles de diazepam, 100 pastilles de rigotril, 12 dosis de LCS i 6.265 euros en efectiu.

Sis dels deu detinguts han ingressat a presó després del seu passi a disposició judicial, mentre que els altres quatre han quedat en llibertat amb càrrecs.