Imatge de Tomás Gimeno, pare d'Anna i Olivia

La Guàrdia Civil creu saber on és Tomás Gimeno: per què han deixat de buscar

Els corrents marins haurien arrossegat el cos a profunditats inassolibles pel robot de cerca

Fa una mica més d'un mes que l'Àngels Alvariño continua en l'àrdua tasca de trobar el cadàver de Tomás Gimeno i de l'Anna. Conforme avancen els dies el pla d'acció es prop més sobre una posició concreta, i sobretot sorgeixen més conclusions. L'última d'elles ve per part dels investigadors de la Guàrdia Civil, que creuen que el parricida va saltar a la zona on van aparèixer els biberons.

"El més probable és que saltés a la zona d'aparició dels biberons i posteriorment li arrossegués el corrent", escriu un dels agents en un informe de l'vaixell. La principal hipòtesi que s'estudia és que va assassinar a les dues petites abans de tirar-les a la mar, ia posteriori es va treure la vida.

A més, en direcció a aquesta informació, els detectius consideren que pel pes de l'llast que va subjectar al seu cos, el fet de trobar-serà molt complicat. Tot apunta que el cadàver de el pare de família rodaria per un vessant submarina fins a recalar en una profunditat impossible d'assolir pel robot.

Arrossegat per la mar

"Donades les corrents en el fons, no es pot assegurar que un cos llastrat amb un cinturó de busseig no es desplaçaria rodant podent arribar a un lloc no determinat", informen els experts. Per si fos poc, hi ha una altra desgràcia que gira al voltant d'aquesta raó, i és que es desestima la recerca d'Anna.

Fonts policials comenten que resulta impossible per al vaixell, el que inhabilita qualsevol intenció de continuar amb el rastreig. De moment, segons el TSJ de Canàries s'han aconseguit reconstruir els 14 quilòmetres a la deriva que va realitzar la barca de l'assassí. De fet, han aconseguit descobrir en quin moment el telèfon deixo d'estar operatiu.

"Durant un curt període de temps els motors van tornar a funcionar" comenten els agents. En aquest període l'embarcació va avançar cap al seu destí final, on Tomàs acabaria amb la seva vida. El Angeles Alvariño va iniciar la recerca en un diàmetre de 500 metres al voltant d'aquest punt.

D'acord amb la informació dels especialistes sobre la possibilitat de pentinar els 14 quilòmetres, es tractaria d'una recerca d'un altre mes en torns de 8 hores. Aquest procés fa que el fet de trobar els cadàvers sigui molt complicat i la de fer-se amb les ampolles d'aire resulta impossible.

Un espai d'acció limitat

Dels primers 35 minuts que el pot romandre sense rumb, el robot va realitzar un total de 60 quilòmetres de trajecte solcant el llit marí. Ho feia amb una separació de al menys cinturó metres, d'aquesta manera va aconseguir recórrer una distància de 611 quilòmetres quadrats.

Aquest camí només es correspondria als primers 35 minuts en què la barca va vagar pel mar. Si es realitza una comparativa amb el traçat que aporta el TSJ, aquesta investigació hauria cobert un total de 700 metres dels 14 quilòmetres totals.

A més els experts confirmen que les possibilitats que s'hagi perdut algun element en aquests metres d'acció són inexistents. "Podent assegurar a el 100% que el cos no es troba en aquesta zona" comenten.

Llavors On es troba el parricida? Segons convenen els agents la teoria més aproximada és que gairebé amb tota seguretat saltés a la zona dels biberons. Tot i això el cos no ha aparegut, i aquest fet es deu al fet que possiblement ho arrossegués el corrent.

Durant aquest mes, els operadors de l'Àngels Alvariño no han deixat de buscar tant a l'Anna, com a ell. Per desgràcia el robot no pot accedir a aquests profunditats per la seva construcció. El cas, de moment, encara no coneix el seu final.