Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

La Guàrdia Civil ja treballa buscant a Tomás i les nenes en el fons del mar

Els investigadors segueixen rastrejant la zona on van ser trobades l'ampolla d'oxigen i la funda nòrdica

La Guàrdia Civil continua la recerca al mar de Tenerife després de la troballa de l'ampolla d'oxigen i la funda nòrdica. Els experts ara estan intentant trobar pistes que els portin als cossos del pare i de les nenes.

Els investigadors que estan duent a terme el cas han determinat que tots dos objectes pertanyen a Tomás Gimeno. Un fet que els ha portat a pensar que l'home va utilitzar l'ampolla per llastrar embalums fins al fons de l'oceà.

Ara, els experts s'han centrat en la recerca de l'àncora i del cinturó de 8 quilos de plom que portava a la llanxa.

La Guàrdia Civil busca els cossos de Tomás i de les nenes en el fons de la mar

Després les noves troballes, la Guàrdia Civil està treballant amb una nova hipòtesi sobre què va succeir el passat 27 d'abril. Una teoria que assenyala que Tomás va preparar diversos elements per llançar al fons de la mar a les petites i després llançar-se a si mateix.

La primera càrrega la va tirar entre les 21:30 i les 23:30 hores. Just abans de tornar al port de Tenerife, on el situen les trucades que va fer Beatriz la nit de la desaparició.

Després de parlar amb la seva dona, l'home es va quedar sense bateria al telèfon. Posteriorment una patrulla de Servei Marítim el va aturar per saltar-se el toc de queda i el van registrar. No obstant això, no van aconseguir trobar res estrany perquè els paquets ja els havia carregat en la seva llanxa.

El progenitor de les petites va carregar el seu mòbil al port i va tornar a un punt molt proper a la seva primera sortida.

Poc després, al voltant de les 1.30 hores de la matinada, la seva exdona li va trucar de nou. Tomás va estar parlant amb ella i li va assegurar que se n'anava lluny amb Anna i amb Olivia.

Va ser després de penjar a Beatriz quan la Guàrdia Civil creu que Tomás es va llastrar a la mar amb 8 quilos de plom. Una cosa que podria explicar que el seu telèfon s'apagués de forma sobtada enmig de l'oceà.

L'ampolla trobada pel vaixell Angeles Alvariño hauria de pesar entre 12 i 16 quilos. No obstant això, els experts creuen que podria haver-la carregat amb més pes, raó per la qual està sent analitzada per determinar si va ser així o no.

Això no obstant, les indagacions podrien no ser encertades pel temps que porta enfonsada al mar. Després de més d'un mes en l'aigua podria haver perdut part de l'oxigen que porta.

La funda nòrdica trobada també està sent analitzada en el departament de criminalística. D'aquesta manera, els experts intenten trobar qualsevol resta que indiqui que va estar en contacte amb Anna i amb Olivia.

Beatriz Zimmerman no perd l'esperança i assenyala que «tot això és un teatre»

Tot i que aquesta és la principal teoria de la Guàrdia Civil, Beatriz Zimmerman segueix pensant que les nenes estan vives. La mare de les menors ha assenyalat que els objectes trobats no són més que pistes falses per emmascarar una fugida.

Ella està convençuda que és «tot un teatre» perquè despistar els investigadors i que no puguin trobar-lo. «Tot això és un teatre», ha insistit la canària en un àudio al qual ha tingut accés 'Efe'. Tot i els últims esdeveniments, la dona no perd l'esperança de trobar a les seves filles amb vida. A més, ha destacat que de ser certa la teoria de la Guàrdia Civil s'haguessin trobat alguns objectes més.

Per a ella no té cap sentit que només s'hagin trobat l'ampolla d'oxigen i la funda nòrdica. «És molt boig pujar al vaixell, baixar, bosses amunt i avall o carregar el mòbil», ha indicat, en referència als últims moviments del seu exmarit.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.