Imatge de Tomás Gimeno, pare d'Anna i Olivia

La Guàrdia Civil creu saber on és Tomás Gimeno: Per què han deixat de buscar?

Els corrents marins haurien arrossegat el cos de Tomás fins a unes profunditats que el vaixell 'Ángeles Alvariño' no pot arribar-hi

El vaixell 'Ángeles Alvariño' continua buscant a Tomás Gimeno i a la seva filla Anna. Els investigadors de la Guàrdia Civil creuen que Tomás va saltar a la zona on van aparèixer els biberons.


«El més probable és que saltés en la zona on van aparèixer els biberons i posteriorment l'arrossegués el corrent», escriu un dels agents en un informe. La principal hipòtesi que s'estudia és que va assassinar a les seves filles abans de tirar-les a la mar, i a posteriori va suïcidar-se.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

A més, els detectius consideren que pel pes del cinturó de busseig, serà molt complicat trobar-lo. Tot apunta que el cadàver de Tomás està en les profunditats i el robot 'Ángeles Alvariño' no pot arribar-hi.

Arrossegat per la mar

«Amb els corrents, el cos llastrat amb el cinturó de busseig es podria haver desplaçat fins a un lloc no determinat», informen els experts. Per si no n'hi hagués prou, també es desestima la recerca d'Anna.

Fonts policials asseguren que el vaixell no pot continuar amb la investigació. De moment, segons el TSJ de Canàries s'han aconseguit reconstruir els 14 quilòmetres que va fer la barca de Tomás. 

«Durant un curt període de temps els motors van tornar a funcionar», comenten els agents. En aquest període l'embarcació va avançar cap al seu destí final, on Tomás va posar fi a la seva vida. El 'Ángeles Alvariño' va iniciar la recerca en un diàmetre de 500 metres al voltant d'aquest punt.

Fent referència als 14 quilòmetres, es tractaria d'una recerca d'un altre mes de durada en torns de 8 hores. La investigació s'està complicant i es descarta l'opció de buscar-los amb ampolles d'aire.

El 'Ángeles Alvariño' es veu limitat

Dels primers 35 minuts que la barca de Tomás va moure's sense rumb, el robot va realitzar un total de 60 quilòmetres de trajecte, recorrent un total de 611 quilòmetres quadrats.

Aquest camí només es correspondria als primers 35 minuts en què Tomás va traslladar-se amb la barca. Si es compara amb el traçat del TSJ, aquesta investigació hauria cobert un total de 700 metres dels 14 quilòmetres totals.

A més, els experts confirmen que les probabilitats d'haver perdut alguna pista en aquests metres són inexistents. "Podem assegurar al 100% que el cos no es troba en aquesta zona", asseguren.

Així doncs, on es troba Tomás? Segons els agents, segurament va saltar en la zona que es van trobar els biberons. Tot i això, el cos no ha aparegut, ja que podria haver estat arrossegat pel corrent.

Durant aquest mes, els operadors del 'Ángeles Alvariño' no han deixat de buscar-los. Per desgràcia, el robot no pot accedir a aquestes profunditats, però s'estan buscant altres alternatives.