La Guàrdia Civil denuncia la distribució de carn de porc sense garanties a Catalunya

El conductor d'una furgoneta ha estat denunciat per una infracció en el transport de mercaderies destinades al consum humà

Imatge d'un guàrdia civil davant del cotxe patrulla
La Guàrdia Civil va detectar la distribució il·legal de carn de porc sense garanties | Cedida

La Guàrdia Civil d'Osca ha denunciat un home que transportava canals de carn de porc sense garanties sanitàries i de salubritat en una furgoneta des de Barcelona a Navarra per distribuir-les arreu Espanya.

Els fets van tenir lloc ara fa una setmana, el passat 5 de maig, quan diversos agents de Trànsit de la Benemèrita van aturar el conductor del vehicle en un control d'identificació a l'A-23, a l'altura d'Osca, en el marc del dispositiu per evitar la propagació del coronavirus durant els primers dies de la fase preparatòria de la desescalada.

En el control, en la furgoneta, que estava ocupada per una sola persona, els agents van trobar canals de carn fresca de porc sense els certificats sanitaris. Paral·lelament, el vehicle no tenia regulació de temperatura per tal de poder transportar mercaderies que requereixen aquestes mesures de seguretat. 

No apta pel consum humà

La Guàrdia Civil va requerir la presència de l'inspector del Departament de Sanitat del Govern d'Aragó per avaluar i determinar l'aptitud de la mercaderia destinada al consum humà. Un cop refutat que la carn fos apta pel consum humà es va ordenar la destrucció del producte i es va denunciar l'home per una infracció en el transport de mercaderies destinades al consum humà.


Comentaris

envia el comentari