Un sindicat policial alerta que les oficines del DNI col·lapsaran quan reobrin: 50.000 documents caducats

Exigeixen al Ministeri de l'Interior «un pla clar, seriós i realista» per afrontar el treball acumulat durant l'estat d'alarma

Imatge d'una oficina de renovació del DNI de la Policia Nacional
El Sindicat Profesional de Policia calcula que cada mes caduquen 22.000 DNI. | Europa Press

El Sindicat Professional de Policia (SPP) ha reclamat a la Direcció General de la Policia un pla per a reiniciar el servei d'expedició de documents amb totes les garanties davant el «possible col·lapse» que es podria donar, donat el volum de treball pendent a causa de la declaració de l'estat d'alarma. En un comunicat, el sindicat exigeix «un pla clar, seriós i realista» amb mesures de protecció per als funcionaris encarregats de l'expedició i els agents en les dependències.

El portaveu del SPP, Adolfo Medina, ha explicat al diari '20Minutos' que «cada mes caduquen a Espanya una mitjana de 22.000 DNI, sense comptar els passaports». Medina ha recordat que «fa dos mesos que no renovem cap dels dos documents i encara que de moment s'allargui la vigència, imagini la quantitat de treball una vegada es puguin reprendre els tràmits». Així, segons el sindicat, actualment hi hauria més de 50.000 documents per renovar.

Els policies al carrer i els funcionaris renovant els DNI

El text precisa que «si no es dota a tots els funcionaris implicats dels mitjans necessaris, no s'hauria de desenvolupar cap activitat». Així mateix demana que es compti amb el nombre suficient de funcionaris de l'Administració General de l'Estat perquè el servei estigui degudament garantit.

En aquest sentit, també reclama que no es destinin a aquestes funcions a policies en actiu perquè «no és justificable ni raonable que funcionaris que estan formats i preparats per a l'activitat policial operativa, hagin d'estar tramitant l'expedició de documents per falta de personal».

Com a solució, el SPP proposa que «es dediqui a la renovació de documents més personal de l'administració pública, fins i tot la pertanyent a altres ministeris, o que es contractin més funcionaris. No podem retirar els agents del carrer i posar-los a renovar DNI». En la seva carta al Director General de la Policia, el sindicat li demana que «no caigui en la temptació, tan habitual en altres ocasions, de destinar a policies en actiu a l'expedició de documents per a així pal·liar l'escassetat endèmica de funcionaris de cossos generals».


Comentaris

envia el comentari