Guàrdia Urbana Barcelona

Assalten amb violència un local okupat a Barcelona

Els tres atacants, un d'ells menor d'edat, han estat detinguts

Tensa situació viscuda al barri de Sants  de Barcelona  després que tres homes -un d'ells menor  d'edat- assaltessin un local  amb molta violència i a plena llum del dia.

La Guàrdia Urbana de Barcelona va rebre un avís que tres homes, tots ells de nacionalitat marroquina, estaven armats amb una destral  destrossant un local del carrer de Miquel Àngel.

Armats amb una destral i amenaçant els veïns

Els veïns  van gravar des dels seus balcons la situació que s'estava vivint a plena llum del dia al seu carrer. A les imatges  compartides a les xarxes  es pot veure com els assaltants utilitzen una destral  per destrossar la persiana  del local per aconseguir entrar. Un cop aconseguit el seu objectiu, carreguen  contra la cristallera i saquegen l'interior robant  tots els objectes possibles. 

Els veïns  van avisar la policia entre els insults i amenaces dels assaltants. Segons expliquen, els atacants són coneguts delinqüents  i lladres del barri de Miquel Àngel de Sants. La situació abans del confinament  ja era complicada, però aquests dos mesos han elevat encara més la tensió entre veïns i okupes.

Tal com mostren les imatges, la Guàrdia Urbana va necessitar diversos agents per poder reduir  els atacants. Un cop dins el cotxe patrulla, un d'ells va destrossar la mampara  del vehicle i, poc després, va doblegar  la porta del cotxe. 

Una possible revenja entre grups d'okupes

La policia investiga ara la raó d'aquest atac contra el local veí, encara que tot apunta que es tractaria d'una revenja  entre els grups de lladres. Un dels atacants és menor d'edat, 17 anys, tot i que en complirà 18 en poques setmanes.

Els detinguts, tots tres de nacionalitat marroquina, han passat la nit a la comissaria de les Corts dels Mossos d'Esquadra i passaran a disposició judicial en les pròximes hores. Se'ls acusa de delictes  de danys  a un local ocupat, violació  de domicili i danys  a cotxe patrulla.