Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un guàrdia civil davant del cotxe patrulla

La Guàrdia Civil desmantella dues naus amb gairebé 7.000 plantes de marihuana al Vallès Oriental

Tres persones han estat detingudes per tràfic de drogues
Plantació de marihuana
La Guàrdia Civil troba prop de 7.000 plantes de marihuana al Vallès Oriental | CatalunyaDiari

La Guàrdia Civil ha desmantellat aquest dijous dues 'narconaus' a Llinars del Vallès (Vallès Oriental). Segons han informat, els agents han intervingut fins a 6.820 plantes de marihuana al polígon industrial de Can Prat, i tres persones han estat detingudes per un delicte de  tràfic de drogues i defraudació del fluid elèctric

Producció a escala industrial

L'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Barcelona va rebre informació sobre l'operativitat d'un grup de delinqüència organitzada dedicat a l'elaboració de la marihuana a gran escala, per la qual cosa van començar l'operació. 

Després de registrar les dues naus, s'ha comprovat que aquestes produïen la droga de manera  industrial. S'hi han trobat plantacions molt sofisticades de cultiu hidropònic d'alt rendiment, amb un sistema de distribució de diòxid de carboni per estimular el seu creixement. A més, hi havia diverses sales on es classificaven les plantes segons el seu estat, i així optimitzaven el rendiment de les instal·lacions. 

Durant el registre s'ha comprovat també que el sistema elèctric havia estat manipulat. A causa de les dimensions de les naus es necessita grans quantitats de subministrament elèctric per sostenir la producció de la marihuana, i s'intueix que el frau hauria arribat fins als 112.000 euros

Detinguts per tràfic de drogues

Els tres detinguts han estat posats a disposició judicial del jutjat d'instrucció número 1 de Granollers (Vallès Oriental), a espera de la seva resolució. La setmana passada també es va produir una situació similar al Pla de l'Estany, on una dona de 31 anys va ser detinguda per cultivar més de 700 plantes també de marihuana, i valorades en més de 6.000 euros. El cas més curiós, però, va tenir lloc el passat 19 de maig, quan van detenir un home que portava 15 quilos d'aquesta droga en una bossa d'escombraries, a Barcelona.