Imatge de la Guàrdia Civil en un operatiu policial a la Jonquera.

La sorpresa de la Guàrdia Civil en obrir un maleter en un control rutinari a l'Empordà

Volien creuar la frontera amb 6 quilos d'haixix amagats al cotxe | També a l'Empordà, els Mossos han fet caure un grup que havia realitzat catorze robatoris a cases, botigues i restaurants

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes de 31 anys a la Jonquera, a l'Alt Empordà, que volien passar la frontera amb 6 quilos d'haixix amagats dins el cotxe. Els agents els han interceptat quan circulaven per l'autopista AP-7 en direcció cap a França

Un dels arrestats té nacionalitat francesa, i l'altre és marroquí. Durant l'escorcoll del vehicle, i amb l'ajuda dels gossos detectors d'estupefaents, la Guàrdia Civil ha localitzat els diferents paquets d'haixix amagats entre el maleter i els seients posteriors del vehicle. 

Els agents han detingut els dos home per un delicte contra la salut pública. Les diligències del cas, els arrestats i la droga comissada s'han posat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Cau una banda que operava a l'Empordà 

Els Mossos d'Esquadra han detingut una banda de lladres molt actius que cometia robatoris al Baix Empordà. Entre febrer i abril, van arribar a entrar a catorze cases, botigues i restaurants de la zona de la Bisbal i l'Estartit. 

La banda l'integraven quatre joves d'edats compreses entre els 18 i els 24 anys, i quatre menors d'edat. A l'hora de cometre els robatoris, els integrants s'anaven repartint entre ells. Forçaven portes i finestres i, un cop a dins dels habitatges o dels establiments, s'enduien diners i tot allò de valor que podien. 

Els arrestats tenien entre 18 i 24 anys

Els Mossos els van poder arrestar a tots la setmana passada, entre el 26 i el 28 d'abril. Un dels detinguts, que acumula múltiples antecedents, ja ha ingressat a presó.

La investigació del cas s'ha portat a terme des de la comissaria de la Bisbal d'Empordà. Entre febrer i abril, els mossos van començar a seguir la pista d'uns lladres que van cometre tres robatoris a habitatges de la Bisbal d'Empordà i un quart en una casa de Fonteta (Forallac). 

En tots els casos, els delinqüents havien forçat algun dels accessos per entrar als domicilis i de l'interior se n'havien endut joies, diners en efectiu i ordinadors.

El 27 d'abril, els agents van detenir un jove de 24 anys i tres menors d'edat per aquests robatoris. I poques hores després, els mossos van tornar a arrestar el primer noi. En aquest cas, per cinc robatoris més comesos entre el 22 i el 24 d'abril (un en un restaurant, un altre en una perruqueria de l'Estartit i els tres últims, a habitatges de la Bisbal). En dos d'aquests robatoris a domicili, el lladre anava acompanyat per dos menors d'edat.